SEO-blogg – från sökbloggar till blogginlägg och tips kring optimering

Publicerat av Stefan Nordström den

SEO-blogg i WordPress

Som sökmotoroptimerare hittar man ofta attraktiva nyckelord att jaga, t ex ”SEO-blogg”. En SEO-blogg är en blogg som handlar om sökmotoroptimering, och där vill jag som frilansande digital marknadsförare synas så bra som möjligt. Därför har jag valt att optimera mot det sökordet i denna artikel. Men vad kan någon som söker på SEO-blogg på Google tänkas vilja veta?

Min teori är att det är något av detta du söker:

 • En blogg där du kan inhämta kunskap om sökmotoroptimering (välkommen!)
 • Du har en blogg och vill lära dig hur du kan jobba med SEO för att få fler besökare
 • Din blogg kommer inte igång, och du behöver hjälp av en sökmotoroptimerare

Stefan NordströmOm Stefan Nordström

Konsult inom digital marknadsföring
7 års erfarenhet
Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
nordstromstefan86@gmail.com
https://www.linkedin.com/in/stefan-nordstr%C3%B6m-9689bb5b/


Förhoppningsvis är min högst ovetenskapliga analys träffsäker gällande vad du letar efter, för chansen är väl att du hittat hit från Google? Oavsett vilken av de tre kategorierna du kommer ifrån ska jag försöka bjuda på den information du söker. Jag är nämligen en frilansande sökmotoroptimerare som kan informera dig såväl som hjälpa dig med blogg-SEO.

SEO-blogg

I skrivande stund är de flesta höga sökresultaten på SEO-blogg olika bloggar som brandats som t ex ”SEO-bloggen”, ”SEO-blogg” eller ”blogg om SEO”. Och det är väl i stort rätt tänkt av Google, även om jag tror att det finns flera andra intentioner från de som söker på det. Personligen har jag lärt mig en hel del från t ex Neil Patel, Contentmarketinginstitute och Sökmotorkonsult.se.

Dessutom är det bra inspiration för att skapa eget optimerat content – liksom, vem vet bättre än de som lyckas träffa förstasidan med sin SEO-blogg? Och det inger ju onekligen helt rätt känsla hos potentiella kunder som hittar en genom inläggen.

Blogginlägg om SEO

Många söker som sagt också efter SEO-blogg för att lära sig om hur man specifikt optimerar en blogg. Tyvärr är min blogg lite för bred för att kalla för SEO-blogg (så jag kan inte branda mig som exemplen ovan), men jag har en hel del matnyttiga inlägg som sökmotoroptimering. Eftersom jag inte vill bomba sönder mitt blogginlägg med länkar bjuder jag på fem stycken nedan, men det finns långt flera i bloggen:

SEO-tips för en blogg

Nog om mina blogginlägg om SEO – nu tittar vi istället vad du kan göra med din egen blogg, och lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att locka fler organiska besökare. Att det finns så många saker att göra är en orsak till att sökmotoroptimering är både roligt och utmnande. Här är några tips för att få fler bloggbesökare:

 • Underbygg ditt content med en ordentlig sökordsanalys
 • Titta på vad konkurrenterna gör (och gör det ett steg bättre)
 • Rikta aldrig flera blogginlägg mot samma specifika sökord
 • Tänk på vilken målgrupper eller vilka målgrupper du skriver för
 • Skapa relevant innehåll som går in på djupet och levererar värde till läsaren
 • Använd en responsiv plattform som ser bra ut, även på mobiler och surfplattor
 • Dela dina blogginlägg på sociala medier
 • Glöm inte den tekniska SEOn
 • Och slutligen: glöm inte att få till det visuella och göra det lättläst, t ex genom korta stycken som gör sig bra på mobila enheter

Dessutom är det inte bara bloggen i sig som behöver ha starkt content och andra faktorer på plats. För att bloggens SEO ska lyfta måste hela sajten vara bra, t ex genom länkar och hög domain authority – det krävs helt enkelt ett helhetsgrepp. Av denna orsak kan du behöva ta hjälp av en SEO-expert för att få din blogg att lyckas.

Behöver du hjälp med att få besökare till din blogg?

Men du kanske vill ha en framgångsrik blogg utan att själv hålla på med SEO? Inga problem! Då har du kommit rätt, för jag är nämligen en frilansande contentexpert med ena foten i SEO och den andra i copywriting. Alltså kan jag hjälpa dig att skapa innehåll som gör både läsare och sökmotorer nöjda.

Intresserad? Välkommen att ta kontakt med mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

SEO-blogg – slutord

Nu har jag försökt täcka nyckelordet ”SEO-blogg” ur flera centrala synvinklar. Förhoppningsvis har jag lyckats hamna högt på Google och andra sökmotorer, och dessutom fångat din sökintention och gett dig information som är av värde. Som sagt hjälper jag gärna till med SEO och digital marknadsföring, blogg eller ej! Glöm inte att titta in här senare för nya inlägg om sökmotoroptimering och närbesläktade ämnen.

Lär dig mer:

Den ultimata guiden till fantastiska blogginlägg ->
Hur marknadsför du dig själv på bästa sätt? ->
20 tips för att skriva en riktigt bra platsannons ->
Allt om att få till sina interna länkar ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *