Kairo till Sharm el-Sheikh med buss – min erfarenhet

Publicerat av Stefan Nordström den

Kairo till Sharm el-Sheikh med buss - min erfarenhet

Det finns flera sätt att åka från Kairo till Sharm el-Sheikh. Informationen på nätet var ganska knapp, och jag valde buss för att slippa flyget. Så här gick det för mig.

Jag är en frilansande digital nomad som besökte Egypten i början 2023. Resan började i Kairo och gick vidare till Jordanien via Sharm El-Sheikh och Dahab.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

En förmiddag av nerver i Kairo

Dagen började med att försöka hitta en taxi från Giza-pyramiderna till stan. Ursprungligen kändes det bra, och priset OK, men som oftast i Kairo började problemen hopa sig.

Vi hamnade på fel busstation trots att jag bestämt visat en annan och kommit överens om det. Priset stack iväg till det tredubbla samtidigt som mitt goda humör för dagen byttes mot frustration och trötthet.

Väl där, och en rejäl koshary i magen rikare, begav jag mig ned till busstationen i god tid. Ja ja, det löste sig. Helt plötsligt menade personer – eller personalen? Det vet jag sällan i Egypten – att jag skulle åka tillbaka till Tahrir-stationen, platsen där jag tidigare befann mig och blev blåst.

Jag blev intryckt i en buss med noll kommunikation förutom ”the guy in the office is crazy” (exakt vad jag hade sagt om jag ville lura någon) och färden tillbaka genom den extrema trafiken började.

Tankarna var två: kommer han att köra mig till ett annat bussbolag där jag får köpa en helt ny biljett? Eller om det helt enkelt är fel finns det ingen chans att hinna tillbaka till den andra stationen igen?

Scener av hustlande pyramidguider och aggressiva taxichaufförer och spelades upp i mitt huvud, samtidigt som ångesten växte. Innan jag blev avsläppt vid Tahrir hade jag redan formulerat min exit plan: att ta första bästa flyg från Kairo till Sharm el-Sheikh om det här skiter sig.

Efter en mycket nervös halvtimme på stationen dök bussen upp, och vi kom iväg. En otrolig lättnad! Bussen, bokad via bolaget Jet, var av god standard. Dock inget wifi, som oftast.

Säkerhetskontroller och stopp på vägen till Sharm el-Sheikh

Kilometerna är inte våldsamt många, men dessvärre är Sinaihalvön en politiskt turbulent region. Det innebär att det blir en del checkpoints, både gällande bagage och pass.

Engelskan är obefintlig och tonen från militärerna kan vara hård, vilket ibland kan kännas obehagligt. Och det sinkar så klart bussresan rejält! Likt bussresor på Balkan är stoppen många och av oklar längd, vilket drar ned takten ytterligare. Jag misstänker att ungefär två timmar av resan bestod av olika stopp, militära som icke-militära.

Kairo till Sharm el-Sheikh med buss – hur lång tid tar det egentligen?

Jag hörde allt från fem-sex timmar till åtta-nio timmar. Resultatet blev att vi kom fram till Sharm el-Sheikh runt 2100 efter att ha lämnat Kairo kring 1340. Räkna med något i den stilen.

Kairo till Sharm el-Sheikh

Borde du välja buss eller flyg från Kairo till Sharm el-Sheikh?

Valet har flera aspekter. Om du orkar sitta på en buss och klarar av förvirringen kring att komma iväg är det både billigare och mer klimatvänligt.

Personligen har jag blivit rätt van vid långa bussresor, så länge jag kan vara någorlunda ostörd och läsa och skapa under tiden. Utan wifi blev det återigen blogginlägg som detta i telefonens notepad. Ganska produktivt, och det fick timmarna att gå.

Jag hade nog gjort samma val igen, trots den stressiga morgonen och långa restiden. Flygplatser och säkerhetskontroller, praktisk packning och annat är verkligen inte min grej, även om själva resan går snabbare.

Också frilansare eller digital nomad? Eller behöver du hjälp med digital marknadsföring?

Är du också en frilansare eller digital nomad, eller undrar du bara hur du ska ta dig från Kairo till Sharm el-Sheikh? Behöver du hjälp med digital marknadsföring, t ex copywriting, SEO, sociala medier eller annat? Kom i kontakt med mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Kategorier: Resa

Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *