Sociala medier

Sociala medier

Att marknadsföra sig på ett bra sätt i sociala medier är en viktig del av digital marknadsföring och content marketing. Sociala medier kan vara allt från ett komplement till andra plattformar till det mest centrala i marknadsföringsstrategin. Allt beror på dina förutsättningar. Oavsett vad man vill uppnå gäller det att välja rätt kanaler och anpassa dem efter målgruppen och varumärkets strategi.


Stefan NordströmOm Stefan Nordström

Konsult inom digital marknadsföring
7 års erfarenhet
Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
nordstromstefan86@gmail.com
https://www.linkedin.com/in/stefan-nordstr%C3%B6m-9689bb5b/


Facebook

Facebook är en utmärkt kanal för att få direktkontakt med sina kunder. Den kan både driva försäljning och fungera som kundservice. Om man har en multikanalsstrategi för sin digitala marknadsföring kan Facebook vara ett bra sätt att driva trafik till sina övriga kanaler.

Twitter

Twitters korta, direkta kommunikation kan passa viss typ av företagskommunikation. Hashtags och delbarhet kan bidra till att det är lätt att sprida kampanjer och budskap. Precis som Facebook kan det även vara en kanal där man bemöter sina kunders synpunkter.

LinkedIn

LinkedIn är framförallt ett sätt att marknadsföra sitt företag mot potentiella anställda. Det kan dock även stärka varumärket och ge mer trafik till andra sociala kanaler. Man bör dock tänka på att det är en annan typ kanal jämfört med t ex Facebook och Twitter. Målgruppen är yrkesmänniskor och tonen är sällan så lättsam som på Facebook.

YouTube

YouTube är en ofta en del av en bra multikanalsstrategi. Man kan göra allt från att dela sina reklamfilmer till att skapa instruktionsfilmer eller annat relaterat innehåll. Det finns goda möjlighet att hitta nya kunder.

Behöver du hjälp med sociala medier?

Om du behöver hjälp att synas mer i sociala medier har du kommit rätt – jag är nämligen en contentexpert som hjälpt många företag med sin digitala närvaro. Intresserad? Kontakta mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Läs mer:

Content marketing ->
Copywriting ->
SEO (sökmotoroptimering) ->