Hjälp med hemsida – översyn, förbättring eller helt ny sida

hjälp med hemsida - allt från översyn och förbättringar till en helt ny sida

Söker du hjälp med hemsida? Då har du kommit rätt – jag är nämligen en digital expert som kan hjälpa dig att skapa en helt ny hemsida, men jag kan även hjälpa dig med innehåll till en existerande hemsida eller en översyn där du får veta varför den inte presterar som den borde.

En hemsida behöver inte bara snygg, den behöver även vara funktionell och optimerad för att bygga ditt varumärke och leda till nya affärer. Därför kan du behöva hjälp med hemsida från en byrå eller en frilansare, som ser till att du hamnar rätt och får den uppmärksamhet du förtjänar. Nedan kan du titta närmre på vad jag kan hjälpa till med.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Varför en hemsida överhuvudtaget?

Men varför behöver du eller ditt företag egentligen en hemsida? Räcker inte ryktesspridning och ett starkt varumärke? Jo, visst är det också bra – men du bör ha i åtanke att mycket av detta sker online.

När du är synlig på sökmotorer och sociala medier hittar kunderna till dig från flera olika håll. Dessutom kan du bli en auktoritet inom ditt ämnesområde som informerar och på den väggen bygger varumärke och får nya leads.

Sammantaget är det helt enkelt så att de allra flesta, om inte alla, som bedriver affärsverksamhet behöver ha en hemsida. Men omfattningen beror så klart på din ambitionsnivå och dina resurser.

Vad betalar du för egentligen?

Att få hjälp med hemsida kan kännas dyrt, men det är bra att tänka på att det är en hel del arbete inblandat – framför allt om du vill ha en bra produkt som leder till nya affärer. Några av de delar som ingår i arbete med att skapa en ny hemsida är:

Utöver detta är det bra att ha en underliggande digital strategi att luta sig emot, speciellt om du har högre ambitioner eller är aktiv på många olika plattformar. Därför är det bra att anlita någon med bakgrund inom digital marknadsföring.

Helt ny hemsida

När du eller ditt företag saknar en hemsida kan det bli svårt att synas. Förvisso kan sociala medier vara ett sätt, men jag hävdar att det alltid är bra att ha en egen plattform att stå på i form av sin hemsida. Då äger du innehållet och räckvidden till fullo, vilket gör att du är fri att presentera dig eller ditt företag på bästa sätt.

Om du behöver en helt ny hemsida kan jag hjälpa dig att skapa en i WordPress, inklusive grundläggande design. Dessutom kan jag som copywriter och sökmotoroptimerare hjälpa till att skapa innehåll som leder till nya besökare och affärer.

Översyn av hemsida

Ibland sitter man med en hemsida som inte håller tillräckligt hög kvalitet. Dels kan det handla om innehållet, dels kan det handla om tekniska faktorer och annat som inte är direkt kopplat till sajtens content. Oavsett vad det handlar om kan jag hjälpa dig att hitta det och komma med en lista på förbättringspunkter.

Utifrån den kan du jobba framåt och få en hemsida som presterar bättre. Dessutom kan jag hjälpa dig att åtgärda de allra flesta.

Några exempel på saker som kan behöva förbättras är:

  • Textinnehåll
  • Design
  • Sökmotoroptimering
  • Laddningstid
  • Mobilanpassning
  • Sälj (konverteringar)

Innehåll till hemsida

Sitter du med en hemsida som inte leder till nya affärer, eller känner du dig helt enkelt själv missnöjd när du ser den? Då kan du behöva nytt affärsdrivande content. När du publicerar mer innehåll av hög kvalitet på din hemsida får du trafik från Google och andra sökmotorer samtidigt som du etablerar dig som en auktoritet inom ditt ämnesområde.

Vad kan jag hjälpa dig med för innehåll? Det finns självklart massvis, men några exempel är:

Hjälp med hemsida? Kontakta mig!

Nu har vi tittat på varför du behöver en hemsida och vad du kan få hjälp med – men varför ska du välja just mig för att få hjälp? Jo, jag är en frilansare som hjälpt många kunder med sin hemsidor. Oftast arbetar jag i WordPress, men jag har erfarenhet från flera olika system, vilket gör att jag kan lätt kan sätta mig in i nya vid behov.

Dessutom har jag en gedigen grund inom digital marknadsföring, vilket gör att jag vet hur man skapar det content som leder till ett synligare varumärke och nya affärer. Och trots allt är ju de en av det viktigaste, om inte den viktigaste saken med en hemsida.

Jag kan antingen jobba i projektform, t ex genom att skapa en hemsida, eller löpande, med förbättringar och annat. Helst jobbar jag långsiktigt med kunder, eftersom det då är lättare att uppnå goda resultat.

Övertygad om att jag är personen som kan erbjuda hjälp med hemsida? Kontakta mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila på nordstromstefan86@gmail.com.

Lär dig mer

SEO-copywriting – att skriva för sökmotorer ->

10 tips för att lyckas med mobil marknadsföring ->

Hur får du din hemsida att ladda snabbt? ->

20 sätt att få fler besökare till sin hemsida ->