Copywriter och medicinsk skribent inom läkemedel

copywriter och skribent inom läkemedel

Det finns många saker att ta hänsyn till som copywriter och/eller medicinsk skribent inom läkemedel. De rigorösa regelverken från läkemedelsbranschen behöver kombineras med att ändå informera och sälja om produkter. Många som söker information om sjukdomar och läkemedel kan också vara skeptiska till informationen de hittar på digitala plattformar.

När man vill skapa innehåll inom läkemedel och hälsa är det vanligt att anlita en medicinsk skribent. Medicinska skribenter har ofta en bakgrund inom vården, men det finns även digitala marknadsförare som har erfarenhet av att skriva texter inom hälsa och läkemedel.

Medicinsk skribent som konsult

Många medicinska skribenter jobbar med det vid sidan om sitt vanliga jobb som konsulter. Det finns också de som är egenföretagare. Om man är expert inom sitt område finns det ofta arbete att hitta som skribent inom t ex läkemedel. Målgruppen kan vara allt från allmänheten till patienter och läkare.

Behöver man en ”riktig” medicinsk skribent till copy om läkemedel?

Vad menar jag med denna fråga? Jo, det jag menar är att många medicinska skribenter är utbildade inom vården. Visst kan det behövas en medicinsk skribent om man skriver texter på en mycket hög nivå, men i många fall kan det räcka med en kompetent digital copywriter.

Jag är inte en regelrätt medicinsk skribent och har ändå erfarenhet av många typer av digital marknadsföring inom läkemedel, både mot patienter och läkare. En fördel med att använda någon med kompetens inom digital marknadsföring är att man ofta får SEO-optimerade texter som leder till fler besökare och leads.

Skribent och copywriter inom läkemedel

Jag är en IMA-certifierad digital marknadsförare som idag erbjuder mina tjänster som frilansande copywriter, jag har också erfarenhet av andra saker inom digital marknadsföring av läkemedel, som t ex:

  • Övergripande content marketing-strategi
  • SEO (sökmotoroptimering)
  • Sociala medier
  • Generera maximalt med leads genom konverteringsoptimering

Läs mer:

Copywriting-konsult ->
Copywriting inom ekonomi ->
Copywriting inom hälsa och nutrition ->
SEO-copywriting ->