Content marketing-konsult – hjälp med content marketing

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

Letar du efter en content marketing-konsult som kan hjälpa dig att skapa bra innehåll? Jag är en frilansande digital konsult som kan hjälpa dig med content marketing. Jag har bred erfarenhet inom content marketing och kan t ex hjälpa till med SEO, copywriting, konverteringar nyhetsbrev, digital strategi. Under min tid som frilansare har jag hjälpa många företag med content.

Om Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Kort om content marketing

Content marketing (innehållsmarknadsföring) är en av dagens mest populära marknadsföringsstrategier. Syftet är att tillhandahålla målgruppen med relevant information som den vill ta del av. När de sedan tar del av innehållet har du möjlighet att nämna din produkt samtidigt som man blir en kunskapskälla inom området.

Framgångsrik content marketing gör ofta att innehållet inte känns som marknadsföring. Kunden väljer istället att ta del av ditt innehåll för att den är intresserad. Det viktiga att tänka på är att det är en långsiktig strategi som kräver både planering, tålamod och kreativitet.

Du behöver helt enkelt investera ett tag innan det börjar ge resultat. Men när det sedan gör det är det något som ger dig nya affärer och bygger varumärke på lång sikt. Och om du jobbar med det i form av organisk SEO blir det mer kostnadseffektiv; du behöver inte betala för t ex Facebook- och Google-annonsering.

Kunderna kommer till dig gratis från sökmotorerna istället. Dessutom blir du och din sajt en auktoritet och kunskapskälla inom ditt område.

Varför en content marketing-konsult och inte in-house eller byrå?

Det finns många sätt att driva sin digitala marknadsföring framåt, och självklart finns det både fördelar och nackdelar med konsulter, byråer eller anställda som jobbar in-house. Ibland kan det finnas en ovilja att släppa in utomstående i sitt företag och dessutom kan konsulter kännas mindre kontaktbara än anställda. Det är dock absolut inte fallet med alla konsulter.

Fördelen med att anlita en content marketing-konsult är att du får en fräsch blick på din digitala marknadsföring. En utomstående konsult har inte tidigare varit med och utformat något, och kan dessutom lättare komma med kritik och förslag på ändringar. Av denna orsak har du mycket att vinna anlita en contentkonsult såväl för att skapa som att utvärdera ditt content.

Hjälp av content marketing-konsult?

Behöver du hjälp med content marketing? Då har du kommit rätt! Jag är en digital konsult med expertis inom content marketing som kan hjälpa till med praktiskt arbete och/eller strategi i alla faser. Intresserad? Kontakta mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Mer från sajten om content marketing:

Vad är content marketing? ->

Hur gör du en contentplan på bästa sätt? ->

15 saker som kännetecknar bra content ->

Vad är en content manager och vad gör en egentligen? ->