Konsult inom digital marknadsföring

Stefan Nordström - frilansande SEO-konsult

Jag är en konsult inom digital marknadsföring som kan hjälpa ditt företag att få fler affärer från t ex hemsidan eller sociala medier. Under min tid inom digital marknadsföring har jag ofta jobbat med en mängd olika plattformar på samma gång.

Några av de tjänsterna jag kan erbjuda är:

Tjänsterna kan självklart kombineras och skräddarsys, och det finns också en hel del annat inom digital marknadsföring som jag kan hjälpa till med. Intresserad? Hör av dig till mig genom att connecta på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.


Add Health media logo” Som skapare av medicinska texter till komplexa medicin- och hälsoinformationssajter möter Stefan inte bara de höga krav vi ställer utan bidrar även med kompetens inom såväl copy som SEO och säkerställer att på deadline leverera material som håller den höga kvalitet vi eftersträvar. ”

Anders Åker, Chefredaktör DOKTORN / Add Health Media


Content marketing-konsult

Content marketing är dagens hetaste marknadsföringsform om precis vad det låter som; att marknadsföra sig med innehåll. Framgångsrik content marketing kräver strategisk planering, tålamod och specialanpassade lösningar. Jag har jobbat med content inom flera olika områden och med de flesta olika digitala plattformar.

Copywriting

Copywriting är något av det roligaste som finns för mig inom digital marknadsföring. Det handlar om så mycket mer än det språkliga. Copywriting är skapande, och man får ofta chansen att göra research och djupdyka inom ett specifikt område. Man får ofta möjlighet att påverka kundens intryck av företaget i stor utsträckning.

Digital strategi

En genomtänkt, anpassad digital strategi har aldrig varit viktigare. Det finns otroligt många kanaler att marknadsföra sig i, och det går inte att vara aktiv på alla. Jag kan utforma en digital strategi efter era individuella förutsättningar.

Hemsida

Jag har lång erfarenhet av att göra både små och stora hemsidor åt företagskunder. Kom med dina önskemål så tittar vi på det. Vanligtvis arbetar jag i WordPress, men jag har erfarenhet av flera olika CMS, som exempelvis DruPal och Typo3.

SEO (sökmotoroptimering)

SEO (sökmotoroptimering) är något av det jag jobbat mest med under min tid inom digital marknadsföring. Jag kan göra allt från att skapa SEO-anpassad text till hemsidor till att utföra SEO-analyser eller utforma SEO-strategier.

Sociala medier

Många blir aktiva på sociala medier med sitt företag utan att ha en plan. Jag kan hjälpa dig välja rätt kanaler och rätt innehåll. Det kan också behövas någon som aktivt svarar på frågor, eftersom sociala medier har blivit mer och mer av en kanal för kundservice.

Som digital marknadsförare känner jag mig bekväm i de flesta branscherna, och det är alltid roligt att utforska helt nya områden. Det finns dock några områden där jag redan jobbat mycket med content marketing och besitter expertkunskaper.

Branscher jag tidigare jobbat med som digital marknadsförare

Mina fem främsta expertområden är:

  • Läkemedel (om läkemedel, sjukdomssymtom, kringliggande livsstil m.m.)
  • Hälsa (nutrition, träning)
  • Ekonomi (lån, försäkringar, privatekonomi)
  • Musik (bandhemsidor, sociala medier, sälja musik online)
  • Digital marknadsföring (best practices, om att frilansa, marknadsföra mina egna tjänster)

Läkemedel

Efter flera inom läkemedelsbranschen har jag fått goda kunskap inom hur man bedriver digital marknadsföring inom läkemedel, speciellt när det gäller engagerande content marketing-lösningar och copywriting till hemsidor. Jag har utformat strategier, skapat hemsidor från grunden, organiserat och skapat nyhetsbrev, kunskapstester och hälsoquiz.

Jag har även gått kursen för informations- och marknadsansvariga inom läkemedel (IMA), vilket gör att jag har goda kunskaper inom de regelverk och den etik som gäller när man utformar digital marknadsföring inom området.

Hälsa

Under min tid i läkemedelsbranschen har jag även arbetat mycket med hälsa och nutrition, speciellt kosttillskott och näringsämnen. Jag har t ex goda kunskaper inom hur olika vitaminer och mineraler fungerar, och hur man förklarar det för en läsare. Jag har också utformat engagerande innehåll kring området, som kunskapstester, quiz och liknande.

Ekonomi

Jag har jobbat mycket med innehåll kring försäkringsförmedling, låneförmedling och jämförelsetjänster inom ekonomi. Dessa affärsområden är spännande att jobba med eftersom de ligger så nära människors vardag. Det finns otroligt många kringliggande ämnen att använda till t ex SEO och blogginnehåll.

Musik

Musik är mitt största fritidsintresse och många av mina roligaste projekt inom digital marknadsföring har handlat om min musik. Jag har jobbat med en kombination av SEO på hemsidor och olika sociala medier för att försöka driva mina band framåt. Läs mer om mina äventyr inom musikmarknadsföring i mitt blogginlägg ”Marknadsföring av musik online”.

Digital marknadsföring

Att skriva om digital marknadsföring, både i syfte att lära ut ny kunskap och att hitta nya kunder, är något som jag tycker är mycket intressant. Det finns mycket att både lära av och lära ut på olika digitala plattformar. Om du vill driva trafik inom digital marknadsföring till t ex en utbildning, en byrå eller annat syfte hjälper jag gärna till att skapa digitalt innehåll som ger nya leads.

Behöver du hjälp?

Behöver du en konsult inom digital marknadsföring? Välkommen att ta kontakt genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila på nordstromstefan86@gmail.com.