Professionell ghosting/ingen feedback – mina tankar som frilansare

Publicerat av Stefan Nordström den

Ghosting är inte bara ett dejtingproblem, jag skulle säga att ”professionell ghosting” i form av brist på feedback i anställningsprocesser och liknande är ett reellt och frustrerande problem. Här är mina reflektioner som frilansare, inklusive konsekvenserna.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Vad menar jag med professionell ghosting? Brist på feedback?

Anställningsprocesser och andra mer informella sätt att anlita folk på digitala plattformar innebär att mycket förläggs till videomöten och chattar. För de som söker anställda, konsulter eller tjänster är det lätt att ha ett gäng möten eller ta in massa ansökningar för att sedan inte höra av sig till de som varit med i processen. Jag har sett några skriva om detta på LinkedIn, och jag själv har också märkt av att det är ett problem.

Arbetssökande och konsulter lägger nämligen ned sin obetalda tid för att visa intresse. Att ge någon form av feedback är det minsta du kan göra – speciellt om du har möten med flera i samma process. Denna utveckling gör mig glad att jag kommit så långt som digital marknadsförare att jag inte behöver jaga tjänster. Och detta möts ibland med förvåning av vissa uppdragsgivare, som förväntar sig gratisjobb eller andra tidsödande insatser.

Vi som söker tjänster och uppdrag behöver påpeka detta för att bromsa utvecklingen. Den tyder definitivt på en skev maktbalans, och att vissa personers är tid är mer värd än andras. Knappast vad som skulle kallas för en modern kultur på arbetsmarknaden.

Professionell ghosting sprider sig

Problemet med denna typ av ghosting och brist på feedback är också att det påverkar attityden hos frilansande och arbetssökande, åtminstone mig. När så mycket rinner ut i sanden blir jag mindre benägen att lägga tid och energi på förutsättningslösa möten. Risken är att jag går miste om uppdrag, och även att uppdragsgivarna går miste om mig och andra kvalificerade frilansare.

Och det krävs inte så mycket; allt jag ber om är en kort feedback när tjänsten är tillsatt, och eventuella relevanta synpunkter. Ett meddelande på LinkedIn eller ett mejl räcker. Men ibland får jag inte ens detta, och ibland lämnas mina mejl till och med obesvarade.

Det skapar en riktigt tråkig kultur. Ja, jag förstår att folk är stressade och inte har tid att ge djup feedback till varje kandidat, men att snabbt höra av sig räcker. Dessutom tycker jag att det kanske inte är läge dra igång massa processer, om det nu inte finns tid att utföra dem på ett acceptabelt sätt?

Men jag själv då, kanske du frågar?

Ja, det finns definitivt tillfällen då jag inte svarar på mejl eller meddelanden. Men ha i åtanke att jag får in ganska mycket kommunikation från mina hemsidor och sociala medier. Ibland måste jag helt enkelt välja mina strider om jag ska kunna fortsätta arbeta så här på ett långsiktigt sätt. Att välja bort är en del av min stresshantering, och något jag måste göra.

Dock kommer jag aldrig att dra igång ett samtal, en process eller ett samarbete för att sedan försvinna. Det är framför allt där jag har problem med hur rekryterare och uppdragsgivare beter sig. Någonstans tror jag inte de har koll på hur det fungerar med frilansare, åtminstone inte frilansare som har kunder och leads. Dessvärre blir åtminstone jag alltmer försiktig med mina åtaganden.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *