Mina planer som frilansare och digital nomad 2023

Publicerat av Stefan Nordström den

Frilansare och digital nomad 2023

2022 var ett intensivt år på många sätt, men 2023 verkar bli lite annorlunda. Alla resor och upplevelser som pandemin togs igen under ett galet år av resor, konserter, festivaler och andra intensiva upplevelser. Resultatet blev också att innehållet på mina sajter stannade av, både när det gäller frilansande och musik.

På sätt och vis är festen över, men jag börjar få nya planer som digital nomad 2023. Här delar jag med mig av mina tankar om 2022 och vad jag vet om 2023 så här långt!

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Eget content 2023

Som sagt, mitt egna content har stått still (i alla fall när det gäller bloggande). Och det har frustrerat mig och orsakat viss stress. En frilansare inom digital marknadsföring som bara lägger alla timmar på kunduppdrag utvecklas inte, och driver färre och färre leads. Tyvärr fick det bli så under 2022, men så ska det inte bli 2023.

Nyårslöfte: två blogginlägg i månaden enligt publiceringsschema, som dessutom ska ut ordentligt på LinkedIn och Instagram. Tanken är att det är en realistisk takt som håller igång min contentproduktion utan att belasta alldeles för mycket. Förhoppningsvis är det lagom. En vettig contentplan får igång maskineriet, helt enkelt!

Resor 2023 – jag är ju trots allt digital nomad?

Yes, jag kör igång direkt! I början av januari åker jag till Mellanöstern för att se tre nya länder (Egypten, Jordanien och Israel). Det blir främst en arbetsresa för att komma undan det svenska klimatet ett tag, men jag ska försöka se ett underverk eller två och få in några episka hikes under vägens gång.

Planen var egentligen Syd- och Centralamerika, men de delarna av världen vill jag se ordentligt under en längre resa med mindre jobb. Jag har planer även för det, tro mig! Och där kommer kunduppdragen definitivt inte att prioriteras på samma sätt som under resorna 2022 och 2023.

Efter sommaren har jag lösa planer på att åka till delar av Balkan + Kaukasus. Senaste resan gav blodad tand, speciellt de mindre utforskade länderna som Bosnien, Nordmakedonien och Albanien. Rekommenderas enormt, både för digital nomads och andra resenärer!

Fantastiska Mostar i Bosnien

Mostar i Bosnien, ett ställe jag vill återvända till

Planer som digital frilansare 2023

Kundmässigt kommer jag att trampa på ungefär som vanligt, med viss reservation för att hinna med mer eget innehåll på blogg och sociala medier. Det kanske blir lite färre timmar, vilket jag helt enkelt får se som en investering i mig själv och mitt frilansande.

Jag har dessutom åter gett mig in i musiken, både när det gäller att skriva eget och några samarbeten. Sitta på två stolar, indeed. Eller typ sju. Mycket kommer handla om att få livsbalansen att funka bättre och ändå vara produktiv inom de olika områdena.

Ny musik: Sorrowful Land – The Cold Gray Fog of Dawn (ukrainskt band där jag sjunger, hela skivan släpps 27 januari 2023)

Målsättningar och utmaningar som digital nomad 2023

Någonstans handlar det så klart om att hitta och revidera målsättningar. Dels att göra de mer realistiska, dels att göra att de handlar om mer än fakturerad inkomst och organiska besökare. Kanske min största utmaning när det gäller att få ihop alltsamma.

Kortfattat är väl detta vad jag vet om livet som frilansare, nomad och musiker under 2023. Om jag verkar trög här på sajten och bloggen är jag desto aktivare på min Instagram. Hoppas ert 2022 varit bra och att 2023 blir ännu bättre!

Behöver hjälp med copywriting, SEO eller annat inom content marketing?

Behöver du hjälp med att få igång det digitala, eller är du också en frilansare eller digital nomad? Frågor? Kontakta mig genom att maila mig på nordstromstefan86@gmail.com eller lägg till mig på LinkedIn.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *