Mars 2024 som frilansande digital marknadsförare

Publicerat av Stefan Nordström den

Nackareservatet i södra Stockholm - mars 2024

I början av mars landade jag i Sverige igen efter nästan två månader i Sydamerika. Blandade känslor, som alltid. Klimatet och den sociala biten tröttnar jag fort på, men jag skulle ljuga om jag inte saknat min musikstudio, mitt kök och gymmet. Tanken är att jobba massor, komma i fysisk form och få klart min nya skiva.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Mars blev inte vad jag förväntat mig

Jag hade förväntat mig en riktigt stark och intensiv jobbmånad av frilansande, men så blev det inte den här gången, då den höga arbetsbelastningen från februari i Brasilien lös med sin frånvaro. Känslan är att mina uppdragsgivare är mer internt upptagna än någonsin, samtidigt som jag väntar på feedback och briefer. Ganska frustrerande måste jag säga, även om det inte är första gången.

Dessvärre är det ofta priset för att vara en inkallad outsider, och definitivt ett pris jag är villig att betala för de positiva sidorna av att vara frilansare. Hursomhelst är det tråkigt att sitta redo att jobba och inte få de timmar jag önskar. För mig hade mars i Sverige helst varit en 60 000-70000 kr-månad, men så blev det verkligen inte.

Det som framför allt är lite tärande just nu är det snabbt går från noll till hundra. Slutet på månaden blev intensiv, vilket var bra för plånboken, men jag hade helst haft ett jämnare arbetsflöde. När det växlar så våldsamt blir det svårt att planera annat, så det är lätt att jag blir sittandes. Påsken blev i alla fall en chans att gå på ett par konserter och träffa lite vänner, något det blivit lite för lite av under mars.

Resultat

Med tanke på hur lugnt det varit vissa delar av månaden (plus påsk) är den fakturerade inkomsten oväntat hög. Under nästa månad blir det svårare, då jag har åtta lediga dagar. Sajten trummar på och jag gör mitt bästa för att fortsätta posta relevant innehåll som driver organisk trafik.

Fakturerad inkomst: 51 024
Unika besökare på denna sajt: ca 1 900 (ca 2 100)

Men musiken flyter på!

Katatonia - Vakaren cover

Katatonia – Vakaren cover (Giovanni Vigliotti, Stefan Nordström, Henrik Ekholm)

Något som däremot rullar på är något som stått stilla under min resa: musikbiten. Jag och två vänner fick äntligen ut vår fina covervideo av Katatonias låt Vakaren som vi lagt ned mycket krut på, och min nya skiva med mitt band Soliloquium går framåt. Just nu handlar det om att få in skivans sång, och det sista av basen, så det är faktiskt inte särskilt mycket kvar.

I april ska jag också bege mig till Portugal på cykelresa. Det känns som ett extra bra beslut då Stockholm fortfarande är snötäckt. Totalt blir det åtta lediga dagar på cykeln samt en extra vecka som digital nomad i Lissabon och Valencia. Förhoppningsvis blir det en fin energiboost.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *