Maj 2024 som frilansande innehållsmarknadsförare

Publicerat av Stefan Nordström den

Maj 2024 som frilansande innehållsmarknadsförare

“Jobba, jobba, jobba, fakturera”. Ungefär så såg min plan ut för maj 2024 som frilansare, och för en gångs skull blev det som planerat. Men jag hann även spela in musik, löpa och njuta av det fina vädret. Här är mina reflektioner kring frilans- och digital nomad-livet på kort och lång sikt.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Storkund som frilansare – då gäller det att slå till!

Precis som förra gången jag fått så här mycket jobb på en gång handlar det om ett expanderande företag med stort behov av content. Det känns som att många frilansare har det tufft just nu, och därför har jag valt att satsa hårt på denna kund för tillfället. Min känsla är att peaken inte kommer att hålla så länge, så jag försöker att jobba mycket nu för att kunna ha en lugnare period när jag reser under vintern istället.

Oförutsägbart frilansliv

Utvecklingen highlightar verkligen hur oförutsägbart frilanslivet är. För ett halvår sedan hade jag svårt att få ihop några timmar över huvud taget, och funderade på att vidareutbilda mig eller hitta på något helt annat. Nej, jag förstår verkligen att det inte är något för alla. Dessutom skulle jag ljuga om jag sa att jag hållit lågan uppe under hela denna berg-och-dalbana.

Någonstans handlar det om min attityd; “jobba för att leva”, snarare än motsatsen. Jag har lyxen att inte vara beroende av en konstant inkomst, och digital marknadsföring är inte det jag egentligen brinner för, men det är ett bra sätt att tjäna tillräckligt mycket pengar för att försörja min livsstil. 

Återigen landar jag i målsättningar och bredare tankar. Ibland känns det som att jag mäter inkomst och webbplatsbesökare, snarare än det jag vill fokusera på: att må bra och leva på ett intressant sätt. Där någonstans tror jag fokusen kommer hamna under 2025, ett år där jag troligen kommer resa mer än någonsin tidigare.

Resultat under maj

Det blev som sagt mycket jobb under maj månad, vilket passade alldeles perfekt för att finansiera sommarens festivaler och vinterns kommande långresa.

Fakturerad inkomst: 74 087 kr (högsta sedan mars 2021!)

Unika besökare på sajten: 1 600 (1 800 maj 2023)

Livet vid sidan av den digitala marknadsföringen

Trots mycket jobb har jag även hunnit med både musikskapande i studion och löpning/vandring i naturen. Det har skrivits en hel del nya låtar, men framförallt har jag kommit igång ordentligt med löpningen igen, exempelvis genom två rejäla rundor i favoriten Tyresta nationalpark.

Tyresta Nationalpark - ett favoritställe

Tyresta Nationalpark – ett favoritställe

Juni och juli kommer bli lugnare jobbmässigt, och troligen blir det ännu mer outdoors. I augusti blir det äntligen dags för festivaler i Rumänien och Italien – och tre veckors efterlängtad semester!

Behöver du hjälp med digital marknadsföring, eller vill komma i kontakt med mig? Maila mig på nordstromstefan86@gmail.com eller lägg till mig på LinkedIn.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *