Maj 2022 som contentmarknadsförare

Publicerat av Stefan Nordström den

Maj 2022 som contentmarknadsförare

Maj 2022 som contentmarknadsförare blev en stor kontrast mot hur det såg ut under mars och april. Småtröga uppdrag, resor, socialt liv och post-covid byttes mot en månad av stenhårt i jobb i Stockholm. Att vara frilansande contentmarknadsförare och leva nomadliv innebär verkligen kontraster.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Från digital nomad till stenhårt jobb

Kontraster, ja! I början av månaden kom jag hem från en resa som verkligen tömt min plånbok. Och vad är då bättre än att direkt få en ny uppdragsgivare som vill ha hjälp med massa saker? Dessutom ett uppdrag som skiljer sig från de många närmast renodlade SEO-copywriter-jobben jag haft senaste tiden?

Perfekt timat, men också utmanande. Som ansvarig för ett översättningsprojekt med SEO-fokus som sker både externt och i WordPress får jag verkligen vara en contentmarknadsförare i rollens fulla utsträckning. Väldigt nyttigt, eftersom jag inser att jag saknat att göra mer än bara skriva.

Maj 2022 som contentmarknadsförare i siffror

Här är min sammanfattning av maj som frilansare inom content marketing.

  • Fakturerad inkomst: 68 885 kronor (+ 46 % från förra månaden, + 98 % från april 2021)
  • Unika besökare på sajten: 2 322 (+ 12 % från förra månaden, – 14 % från april 2021)
  • Följare på Instagram: 10 933

Fakturerad inkomst

Inkomsten är definitivt den roligaste läsningen i detta blogginlägg, då de många timmarna hos den nya uppdragsgivaren gett resultat. Perfekt timing, eftersom det ger mig sommarpengarna jag behöver, samt täcker mina dyra resor i april. Det är skönt att kunna skala upp och ned min verksamhet ungefär när jag vill på detta sätt – verkligen en av de största fördelarna med frilansande.

Unika besökare

Dessvärre är sajten i fortsatt långsam nedgång jämfört med 2021, och jag har inte riktigt tid att sätta in insatser för att vända trenden. Lyckligtvis är jag inte ekonomiskt beroende av att få fler besökare när det gäller nya kunder, men det sticker så klart i ögonen när Google Analytics-siffrorna fortsätter dippa något.

Förhoppningsvis kan jag få till en del nytt content under sommaren som får sajten att öka igen. Eller så kanske jag borde följa mina egna tips och uppdatera mitt existerande innehåll? Hur som helst ser jag inte riktigt någon orsak till panik, även om det är trist.

Instagramföljare

Trots poster i princip varje dag går min Instagram fortsatt trögt. Det är lite förvånande, eftersom jag kommit med rätt intressant innehåll från resorna. Något har definitivt gjort algoritmen lite trött på mig efter att jag passerat 10 000 följare. Dock grämer jag mig inte särskilt mycket över det, eftersom det inte riktigt legat i fokus.

Sommarplaner 2022 – semester, jobb och festivaler

Döda Fallet i Ragundadalen - kolla in det på roadtrip i Norrland

Även om Ragundadalen är fint hoppas vi på att komma högre upp denna gång!

Maj 2022 blev som sagt det hårda arbetets månad. Men juni 2022 som contentmarknadsförare kommer erbjuda något helt annat. Jag har tagit två veckors semester och åker iväg på roadtrip i Norrland (ett nytt försök efter den något misslyckade förra året).

Ingen laptop, så lite smartphone som möjligt. Lugn, ro och vildmark. Det går väl inte att hitta en bättre uppföljare till årets mest flitiga månad? Och bilen kanske inte går sönder innan Lappland den här gången?

Fler inlägg om digitalt frilansande och nomadliv:

April 2022 som frilansande contentmarknadsförare ->

Utmaningar med att vara digital nomad ->

Du behöver inte jobba heltid på kontor – så här blev jag frilansare ->

Min erfarenhet som digital nomad under pandemin ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *