Juni 2024 – oväntat mycket contentjobb

Publicerat av Stefan Nordström den

Juni 2024 - contentjobb och lediga dagar

Det brukar ofta lugna ned sig ganska rejält med contentjobb under juni, men så blev det inte i år. Trots avbrott för nationaldagen, midsommar och en långweekend på Västkusten blev det riktigt många fakturerade timmar. Så här var juni 2024 för mig som frilansande digital marknadsförare.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Contentjobb på alla håll och kanter

Jag hade förväntat mig att min nya storkund skulle vara i princip min enda aktiva kund i juni, men jag hade inte kunnat ha mer fel. Flera både nya och gamla kunder var på hugget och skickade alla typer av uppdrag. Då jag har en del kostsamma rese- och musikplaner var det bara att tacka och ta emot.

När det börjar bli fler timmar contentjobb om dagen är vanligt är det dock viktigt med omväxling. För mig blir det tufft att hålla igång om det bara är renodlad copywriting, eller om jag ska sitta och kötta meta descriptions 6 timmar i sträck. I det här fallet blev det riktigt lyckat, då jag jobbade med lokaliseringsprojekt, WordPress, SEO och copywriting i ungefär samma utsträckning.

Glatt gäng på cykelsemester i Portugal

Jag hann också med ett rent nöjesprojekt: ett superlåååångt blogginlägg om vår cykelresa i Portugal. Det fick mig att inse att jag behöver den typen av skrivande vid sidan av mina betalda contentjobb. Ibland är det skönt att inte behöva tänka på uppdragsgivare, briefer, ROI och annat som hör frilansandet till. Renodlad skrivglädje!

En kort månad med flera avbrott

Andra halvan av juni erbjöd också en hel del skoj, i och med ett avbrott för midsommar och en resa till Västkusten (se visningsbilden från fina Ramsvikslandet) under sista veckan. Det var rätt skönt med korta veckor och miljöombyten, och trots tuffa veckor blev det en bra recharge. I sann digital nomad-anda lyckades jag också jobba på tåget både fram och tillbaka till Göteborg – en riktigt härlig produktivitet!

Resultat – juni 2024

Kort sagt: det var en bra månad ur flera synvinklar. Jag hade kul, och trots ganska få arbetsdagar visade det sig bli min mest framgångsrika juni månad som frilansare någonsin.

Fakturerad inkomst: 55 961 kr (obs! Endast 16 arbetsdagar)

Unika besökare på hemsidan: ca 1 200 (ungefär samma siffra som juni 2023)

Semester och nöjen närmar sig

Mitt blogginlägg är det topprankade inlägget om att ta semester som frilansare, så då kanske jag borde se till att göra det? Absolut, det är planen! Jag kommer att köra på under stora delar av juli, men i slutet blir det tre veckors semester i Rumänien, Makedonien och Italien. Total semester utan laptop. Det har blivit lite för många semi-lediga perioder under mina resor, så den här gången blir det en riktig semester.

Vägen framåt som frilansare – faktura mer eller investera i mig själv?

Som så ofta dyker det upp nya vägskäl som frilansare. Trots att jag har ett ganska packat (obs: enligt min definition) schema kommer det in leads, och ibland är det svårt att bedöma hur seriösa och långsiktiga de faktiskt är. Under en period har jag försakat mitt eget content och min utveckling för att fakturera mer, men någonstans behöver det ta slut.

Det är verkligen svårt att tacka nej till lönsamma kunder, men jag måste ha i bakhuvudet att jag gör det här för att inte jobba heltid. Att ta rätt beslut gällande dessa saker är svårt; är det dags att jobba hårt, eller bör jag istället investera i mitt eget varumärke och mitt eget innehåll? Risken är att min utveckling stannar av om jag bara kundjobbar.

Troligen blir det så att jag jobbar på hårt tills jag åker till Sydamerika i november. Väl där tar jag chansen att dra ned på de fakturerade timmarna; både för att kunna njuta av resan och för att ha tid att reflektera, samla mig och skapa nytt content. Och då kan det ju vara bra att ha en hel del pengar över från föregående månader!

Behöver du hjälp med contentjobb?

Som sagt jobbar jag som frilansare inom digital marknadsföring, närmare bestämt på content marketing. Om du gillar hur jag skriver och behöver hjälp med innehåll, tveka inte att lägga till mig på LinkedIn eller skicka ett mail till nordstromstefan86@gmail.com.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *