Januari 2024 som frilansare/digital nomad

Publicerat av Stefan Nordström den

Digital nomad i Brasilien - Januari 2024, Vila Madalena

Året som frilansare och digital nomad startade med en salig blandning. Bitvis inga kunder, bitvis många kunder. En del stiltje i Sverige och sedan iväg till Sydamerika, via Portugal. Stora kontraster på alla plan!

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Kunder, digital marknadsföring och content

Januari 2024 som frilansare inom digital marknadsföring började segt. Det kändes som att många av kunderna tog ett förlängt jullov, och jag satt mest där och väntade på att saker skulle dra igång. Lyckligtvis omsatte jag det i eget content och en hel del hemsidefix.

Sedan blev det plötsligt ett getingbo av kunder och mejl. Åtta olika kunder att fakturera och många leads i olika faser. Utmaningen har varit att hålla isär all kommunikation och alla möten, snarare än arbetsbelastningen varit särskilt stor. Rätt ovan vid det, men samtidigt är flera av kunderna väldigt lovande inför framtiden.

Den långsamma starten efter jul gjorde att den fakturerade summan blev sådär (obs: med tanke på den galna avslutningen sista veckan), men det var riktigt bra att kunna lägga ned tid på att fixa sajten. Nu har jag en startsida någorlunda värd namnet, och jag har dessutom fixat en del med min tekniska SEO. Förhoppningsvis är det något som driver mer organisk trafik – och därmed även nya frilanskunder.

Fakturerad summa: 53 557 kr

Unika besökare på hemsidan: ca 1 900

Resor och nomadliv

Gitarr och katter i Lissabon

Gitarr och katter i Lissabon

Januari inleddes hemma i Stockholm. I mitten av månaden bar det av till Lissabon för ett stopp hos en vän där, innan resa vidare till Sao Paulo. Sao Paulo blev till en intressant blandning av brasiliansk sightseeing och socialt liv kombinerat på med jobbmöten och anstormningen av nya uppdrag. De sista veckorna blev ett rejält pussel, som jag trots utmaningarna fick ihop rätt bra. Trots hetsigt jobb lyckades jag njuta av både Juquahy och Ubatuba, men det var bitvis tufft.

Dessa perioder av att kombinera upplevelser, jobb, fysisk aktivitet, socialt liv och ekonomi kan verkligen vara påfrestande, men det är också under dem jag lär mig att leva ett hälsosamt och effektivt nomadliv. Nu tar jag två veckors semester i Brasilien och Colombia, och jag måste säga att det är ganska efterlängtat att kunna koppla bort helt.

Musik

Musikmässigt har jag hamnat precis som planerat när det gäller mitt bands nya skiva; alla gitarrer och all extrem sång från min sida är inspelat och klart. Medan jag är borta kan jag invänta basen och några av albumets gäster. Ovanligt tajmat, vilket känns härligt.

Jag fick även mitt första musikrelaterade frilansuppdrag: att korrekturläsa en låttext. Mycket roligt, och något jag gärna gör igen. Så om du behöver hjälp med att skriva eller korrekturläsa låttexter, hör av dig!


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *