Frilansjobb, resor och musik under mars 2023

Publicerat av Stefan Nordström den

Mars 2023 - resor, digital marknadsföring och musik

Mars 2023 som frilansare fortsatte i samma spår som januari och februari: oerhört oberäkneligt, men intressant! Allt eller inget verkar vara temat, och i mars blev helt plötsligt massa kundjobb igen. Jag kom dessutom igång med musiken igen och åkte på en härlig resa. Häng med!

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Frilansande under mars 2023

De som hängt med vet att januari och februari 2023 varit sega månader. Jag har tappat en storkund, och några andra har tvingats sluta anlita mig på grund av ekonomiska problem. Lyckligtvis var mars månaden då allt vände; helt plötsligt hittade jag en ny storkund som var ute efter riktigt många timmar. Dessutom är det varierade uppgifter inom digital marknadsföring, och inte bara copy eller SEO-copy. Perfekt för mig både när det gäller fakturerade timmar och arbetsuppgifter.

Troligen är denna nya kund arvodet som skickar mig på långresa till Sydamerika om ett år, samtidigt som jag har några bra kunder kvar i övrigt. Riktigt skönt, då jag hade börjat förbereda mig på ett finansiellt tight 2023. Nu verkar det istället bli motsatsen. Frilanslivet svänger fort!

Fakturerat belopp: 57 297 kr (bästa månaden hittills i år)

Unika besökare på sajten: 2 142 (ca 200 färre än mars 2022)

Resor under mars 2023

Våren 2023 blir en rätt lugn vår när det gäller nomadliv, då det är en av få pauser emellan långa resor. Men i mars blev det i alla fall 10 dagar i Slovenien och norra Italien – dels nomadliv i Ljubljana under veckan, dels fantastiska berg och hav under helgerna. Lite av ett nytt upplägg för mig, vilket var intressant! På många sätt har det många fördelar jämfört med den ganska utmattande långresan till Mellanöstern, och det har varit kanon att kunna utforska båda delar. Troligen blir det mer resor av denna typ, då upplägget gav en perfekt balans av fina upplevelser och jobb.

Piran i Slovenien - mars 2023 som digital nomad

Fantastiska Piran, Slovenien

Musik under mars 2023

Musikmässigt lät jag i princip allt ligga under januari och februari. Hur trist det än må låta på pappret var det helt rätt val, eftersom jag kunde återvända till min nya Soliloquium-skiva med färska öron. Och ja, materialet håller! Det var perfekt att kunna utvärdera låtarna igen efter frånvaron, och jag kände mig mer än redo att sätta igång att kolla igenom trummor och hitta rätt trummis för att spela på skivan (steg ett!).

En rejäl återbäring från Skatteverket gjorde också att jag tog tag i en lång, dyr och efterlängtad to-do: att ta sånglektioner. Detta har varit något jag velat fram och tillbaka kring under åratal. Visst, att anlita en expert är dyrt, men samtidigt kan jag utvecklas oerhört mycket snabbare, så i och med dessa oväntade pengar var det äntligen dags att boka in mig. Jag misstänker att det kommer vara värt det med råge, samtidigt som det snabbt kan boosta min musik!

Tidigare månadsrapporter:

Februari 2023 ->

Januari 2023 ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *