Februari 2022 som digital marknadsförare

Publicerat av Stefan Nordström den

Hur var mitt 2022 som digital marknadsförare?

Här min sammanfattning av februari 2022 som digital marknadsförare. Likt januari är det en månad i Stockholm utan nomadliv. Men även frilansande hemma kommer med sina unika utmaningar och funderingar.

Ibland behöver vi växla om och hitta nya vägar. Och så verkar det även bli under detta år. 2022 som digital marknadsförare och musiker verkar bli ytterligare ett år av skiften och balansfunderingar.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Februari 2022 som frilans inom digital marknadsföring

Mitt februari 2022 som digital marknadsförare fortsatte i ungefär samma spår som januari. Stor fokus har lagt på min musik och mitt egna content, snarare än kunduppdrag. Men det blev ändå en ekonomiskt starkare månad än januari.

Den fakturerade summan landade på 39 270 kr, vilket faktiskt är bra med tanke på hur lite fokus jag lagt på kundjobb. Antalet besökare på denna sajt blev 2 561 unika besökare. Tillväxten är inte stor just nu, och det kanske var därför det blev ett självanalyserande inlägg om att hålla motivationen uppe när det gäller content och SEO.

Min Instagram den 8 februari 2022

Där jag däremot lagt fokus är på att hypa inför mitt skivsläpp med mitt band Soliloquium, framför allt på Instagram. Och där har det verkligen hänt saker. Under perioder har mitt Instagram-konto rusat och fått hundratals nya följare per dag. Det har varit spännande att se att den stora fokusen på plattformen verkligen gjort skillnad.

Dags att växla om – lite grann i alla fall

Saker har dock förändrats under februari – snabbt. Från att jag förväntat mig en vår fylld med tröga restriktioner och inställda konserter verkar det ju faktiskt som att vi får ha roligt igen. Fler planer betyder dyrare planer. Och då går det inte riktigt att jobba 20 % och satsa på eget content, hur mycket jag än vill det.

Mars, april och maj får helt enkelt bli fyllda med mer kundjobb än jag tänkt mig. Men det är ju i alla fall goda nyheter för de kunder som knackat på dörren och fått nej. Fort gick det också, vill jag säga. Efter att ha hört av mig till några av mina tidigare kunder landade jag i princip omedelbart ett stort jobb som tar mig igenom våren, plus att ett högintressant prospekt från hemsidan dök upp. Perfekt timing!

Februari 2022 som digital marknadsförare

Det var allt om mitt februari 2022 som digital marknadsförare. Frilanslivet är mycket upp och ner, men jag tycker fortfarande att det är mycket mer intressant än ett vanligt jobb. Förhoppningen är så klart att inte hänga kvar i Stockholm allt för länge – digital nomad-livet lockar och nya planer är på väg. Må restriktionerna hålla sig borta så att det kan bli spännande platser.

Februari som digital nomad i Stockholm - mycket snö

Inte riktigt nomadliv, va?

Behöver du en digital marknadsförare? Eller är du en?

Behöver du någon som kan hjälpa dig med digitalt content? Eller är du en frilanskollega som följer vad jag sysslar med? Kom i kontakt med mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Fler inlägg om contentskapande och frilansande:

Januari 2022 som frilansare inom digital marknadsföring ->

15 saker som kännetecknar bra content ->

Min utveckling under 2021 och mina planer för 2022 ->

Allt om att marknadsföra musik online ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *