Min erfarenhet som digital nomad 2021-2022 under covid

Publicerat av Stefan Nordström den

Digital nomad 2021-2022

Det har inte varit lätt vara digital nomad 2021, det vill jag lova. Restriktioner och plötsliga förändringar har gång på gång vänt alla planer upp och ner, och det har verkligen varit svårt att få till en vettig livsstil. Till slut fick jag ge upp, men jag lyckades i alla fall få till några reseupplevelser under 2021.

Hur som helst tänkte jag att det skulle vara kul att summera mina resor under hösten och vintern 2021-2022. Förhoppningsvis blir det ett roligare liv som digital nomad under 2022, även om det verkar börja på ett helt annat sätt.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Digital nomad 2021 – sammanfattning

Stora delar av mitt 2021 spenderades på arbete och att vänta ut pandemin. Höjdpunkten var en halv roadtrip i Norrland under sommaren – i övrigt hände inte så mycket värt att minnas. Mycket jobb, mycket vardagsliv i Stockholm.. väntans tider.

Men på hösten började restriktionerna sakta minska, och det var dags att ge sig ut i världen igen. Siktet var framför allt på att få träffa vänner ute i Europa och äntligen se livemusik igen. Ett tag gick det bra, men efter några månader var det återigen dags att fundera på att resa hem (likt våren 2020). Här är mitt liv som digital nomad 2021.

Oktober och november 2021 – de glada tiderna

Oktober 2021 blev en otroligt cool månad fylld av upplevelser. Den började med en företagskonferens i Paris, fortsatte med en festival i Nederländerna, en konsert i Tyskland och en vecka med vänner i Österrike. Under denna tid var allt äntligen i princip som vanligt, och stora delar av den glädje som försvunnit var tillbaka.

Arbetsmässigt tog jag det ganska lugnt under denna period. Det blev några tågresor med laptopen för att ta igen det, men framför allt såg jag till att vara i ögonblicket och få så många upplevelser som möjligt.

Digital nomad 2021 i november - Praia do Malhao

Efter detta intensiva resande begav jag mig tillbaka till Portugal, en storfavorit, och utforskade stora delar av landet. Bussresorna blev många, och platser som Porto, Aveiro, Peniche, Nazaré, Vila Nova de Milfontes, Lagos, Sagres, Porto Covo och Armacao de Pera utforskades. Jag fick verkligen se och uppleva mycket av landet som blev ännu mer av en favorit.

Det blev en hel del jobb under denna period, vilket jag försökte kompensera genom att stanna längre på platser. Men det blev till en lärdom jag tar med mig, då jag tidigare inte rest och jobbat på ett så intensivt sätt tidigare. Kombinationen av sömnlöst sovsalsliv och tighta deadlines var bitvis allt annat än optimal.

December 2021 – tillbaka i pandemimörkret

Lagom till att jag var tillbaka i Lissabon var det dock dags för saker att gå tillbaka till den tråkiga pandemiverkligheten igen. Förvisso hann jag se Soen – ett av mina favoritband – live men efter det började mitt konsertschema rasa som ett gäng käglor. Troligen är detta inte något som kommer att ge med sig. Därför började jag justera mina planer (tanken var att vara borta till april), men ett nyår i Portugal med svenska vänner blir det i alla fall!

Det sköna är att det åtminstone blir dryga två veckors semester över jul och nyår. Välbehövligt efter en tuff höst på jobbfronten och andra delar av livet. Och det blir åtminstone en del pengar över med en kortare resa, om jag ska hitta något positivt med det hela.

Planer för början av 2022

Decemberrestriktionerna och alla inställda evenemang har tagit udden av min lust att resa, i alla fall för tillfället. Resultatet blir att jag satsar på att spendera resten av vintern och våren i Sverige i väntan på ett bättre tillfälle att resa. Förhoppningsvis kan jag spara ihop både pengar och reslust lagom till sommaren.

Har jag lärt mig något användbart som digital nomad 2021?

Svaret är enkelt: ja, massvis! Framför allt har jag insett att jag måste ha en vettigare balans mellan arbetsbörda och runtresande. Bitvis har det varit svårt att få det att gå ihop, speciellt under perioderna då jag flyttat runt mycket. Och pandemin har så klart inte gjort saker enklare, även om jag inte kan skylla allt på den. Nomadliv och frilansande är en konstant utvecklingsprocess, och jag fick minst sagt en del att tänka på denna runda.

Hur har ditt liv som digital nomad 2021 sett ut? Eller funderar du på att bli en? Behöver du hjälp med digitalt content? Kom i kontakt med mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller e-maila nordstromstefan86@gmail.com.

Fler blogginlägg om nomadliv och frilansande:

Semester som frilansare – hur fungerar det?

10 tips som gör det lättare att frilansa ->

Digital nomad-problem – vad finns det för utmaningar?

Vad är en digital nomad egentligen? ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *