Bloggpaus, nya kunder och nya resor våren 2022

Publicerat av Stefan Nordström den

Bloggpaus, nya kunder och nya resor våren 2022

En bloggpaus går emot allt vad bra bloggande är. Målet är ju att regelbundet posta nytt, intressant innehåll. Det värsta är att jag ofta gör tvärtom. Under perioder blir jag tokinspirerad och får ur mig mängder av blogginlägg. Andra gånger är det torrt på inspiration och/eller tid.

Under våren 2022 misstänker jag att det inte kommer hända så mycket här. I stort sett blir det nog en bloggpaus, även om jag ska göra mitt bästa för att uppdatera då och då. Dels handlar det om att jag inlett nya spännande samarbeten, dels handlar det om intensiva resplaner. Här kan du läsa mer om vad som hänt senaste tiden och mina planer framöver.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Från bloggvår till bloggpaus

Som jag var inne på i mitt inlägg om februari 2022 blev det helt plötsligt dags att växla om. Hemmasittarvåren kommer bli till en vår fylld av resor, festivaler och konserter, och därför kommer jag också behöva jobba mer för att få det att gå runt. Och i och med det faller en hel del av planerna på att hålla igång denna blogg.

Jag vet att kardinalsynden för en frilansare är att sluta marknadsföra sig själv, men det sköna är att jag satsat på organisk SEO så pass hårt att kunderna ändå fortsätter upptäcka mig genom Google. Det öppnar också upp för att skriva mer om mig själv och saker jag bryr mig om, snarare än bara det som driver trafik. Så det kanske blir en och annan reseblogg istället?

Nya kunder under våren 2022

Lyckan i övergången till att jobba mer är att jag direkt fått tag i intressanta samarbeten. Omväxling förnöjer, och som frilansare känns det alltid fräscht och inspirerande att få nya kunder. En del av mig sörjer musikskrivarvåren med fokus på eget content som gick förlorad, men det hjälper definitivt när kunderna är spännande.

Jag misstänker att denna balansgång alltid kommer förfölja mig så länge jag fortsätter att vara både musiker och digital marknadsförare. Nyckeln är troligen att acceptera livsbalansproblemen och att jag inte kan vara överallt hela tiden (jag jobbar på det!).

Mina resplaner under 2022

Den stora gamechangern i allt detta var så klart att alla restriktioner helt plötsligt försvann. Från att jag förväntade mig en första halva av 2022 utan konserter och festivaler skulle alla mina favoritband helt plötsligt spela live. Hungrig på musik som jag är blev det ett flertal bokningar direkt: ett tiotal konserter i Stockholm plus en i Tyskland och två festivaler i Nederländerna. Och sommarplaner ovanpå det!

Jag blir troligen inte den sanna digitala nomad jag önskar att vara förrän i höst, men det ska bli otroligt kul att ge sig ut några veckor och se fantastiska band och träffa människor igen. Och laptopen får följa med, även om jag ska försöka klara av stora delar av jobbet hemma så jag kan njuta av intrycken, människorna och musiken ordentligt.

Tankar om bloggpaus?

Vad är dina tankar om en bloggpaus och att inte komma med content riktigt så regelbundet? Tappar du intresset totalt, eller kan det till och med vara något som är positivt? Personligen lider jag inte av det, t ex när mina favoriter på YouTube tar det lugnt några veckor. Tvärtom blir jag otroligt taggad när jag ser att de lagt upp något efter en tids tystnad. Kvalitet över kvantitet, skulle jag säga!

Har du tankar om det eller vill du komma i kontakt med mig? Lägg till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com. Vill du hänga med under min bloggpaus och se vad jag hittar på? Då är det Instagram som gäller (jag passerade precis 10 000 följare!).

Fler inlägg om att frilansa och resa:

Utmaningar med att vara digital nomad ->

Januari 2022 som digital frilansare ->

10 tips som gör det lättare att frilansa ->

Reflektioner från en (halv) roadtrip i Norrland ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

2 kommentarer

Annie - Stora Små Äventyr · mars 19, 2022 kl. 3:20 e m

När du är tokinspirerad och vill spotta ur dig inlägg… Brukar du schemalägga inlägg då eller kör du bara på?
Självklart kommer ju perioder när man inte alls är sugen eller har tid att blogga (det finns ju annat här i världen också). 🙂

Kul att du får börja gå lite (mycket) på konserter igen 🙂

    Stefan Nordström · mars 25, 2022 kl. 7:26 f m

    Då kör jag på 🙂 Men det skulle nog vara smartare att schemalägga för att ha ett i veckan eller så egentligen. Får hoppas suget kommer tillbaka i maj efter allt resande!

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *