April 2023 som frilansande digital nomad

Publicerat av Stefan Nordström den

April 2023 var en månad som var en stor kontrast mot mars. Mars var välfylld med jobb, samtidigt som jag var ute och reste och hade en fantastisk vecka i Italien och Slovenien. April blev en ekonomisk besvikelse, men det finns naturliga orsaker till det. Oavsett orsak gav det mig en del tvivel gällande livet som frilansare och digital nomad, eller snarare som digital marknadsförare. Men tvivel gör också att jag tänker över saker och tar mig framåt!

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Påsk och andra högtider kan faktiskt krångla till det

Visst, det är trevligt att vara ledig, speciellt när du har heltidsjobb och får betalt för det. Som frilansare behöver dock göra motsatsen och i princip jobba in dagarnas inkomst när det går. April blev verkligen knivig, med endast 18 ordinare arbetsdagar. Frustrerande, då jag går väldigt all-in på att jobba och tjäna in pengar när jag är i Sverige. Förvisso tog den igen sig i slutet, men det blev ändå inte riktigt som jag ville.

Jag hade helst velat att mars, april och maj var månader som fyllde plånboken rejält, då det ofta blir ganska skralt under juni, juli och augusti. Och till viss del vill jag ju det, då det är skönt att njuta av sommarens resor och upplevelser. Hur som helst är det inte hela världen, men det gick inte som planerat.

Sen börjar jag ju undra vad det egentligen handlar om; visst, påsken är en del av orsaken till torkan, men definitivt inte hela historien. Inflation, AI och andra potentiella hot gör att jag börjar fundera på om jag verkligen har en framtid inom content på lång sikt. Någonting inom mig säger att det kanske är dags att börja göra något annat?

Frilansandets långsiktighet?

Månader som denna utmanar helt enkelt tron på långsiktigheten i frilansandet. Jag blir bättre på att inte falla in i negativa tankar under tillfälliga dippar, men ibland kan det ju faktiskt vara motiverat att tänka om. Ja ja, det blir inga spontana karriärssvängningar i alla fall! Någonstans får jag helt enkelt tro på processen – och framför allt mig själv – och köra vidare.

Resultat under april 2023

Ekonomisk tog månaden upp sig rejält i slutet, och resultatet blev en mild besvikelse. Den organiska trafiken fortsätter att rulla in på denna sajt, tack vare inlägg som detta, men jag har tappat något jämfört med förra året.

Fakturerad inkomst: 43 674 kr (47 270 i april 2022)

Unika besökare på denna sajt: 1 691 (2 021 i april 2022)

Musik och resor

God is an Astronaut på Debaser i april 2023

God is an Astronaut på Debaser i april 2023

Och det finns ju ett liv utanför marknadsföringen också, och där ser det rätt ljust ut. Sånglektionerna fortgår (otroligt inspirerande och lärorikt!), precis som inspelningen av den nya Soliloquium-skivan.

Tre konserter, där polska progressiv rock-bandet Riverside var en stor höjdpunkt. Resor har bokats (Slovenien, Bulgarien, Moldavien, Georgien, Armenien och en ytterligare festival, bl a). Så på icke-businessfronten ser det väldigt bra ut – egentligen är den minst lika viktig!

Tidigare månadsrapporter:

Mars 2023 ->

Februari 2023 ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *