April 2022 som digital nomad – resor och frilansande

Publicerat av Stefan Nordström den

Maj 2022 som digital nomad - utanför Moulin Rouge i Paris

Mars 2022 var en rätt dryg månad där jag varken tjänade pengar eller reste, men under april 2022 som digital nomad fick jag verkligen ut mycket av det. Här är mina reflektioner kring april som frilansare, och så klart siffrorna för sajten, inkomst och Instagram.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Strax över två veckor i Frankrike, Nederländerna och Tyskland

Livet som digital nomad blir verkligen grymt när det blir balans mellan arbete och upplevelser. Och där mars inte alls levererade slog april till och blev i princip perfekt. Under andra halvan av månaden stack jag iväg på ett gäng spelningar och festivaler, totalt två festivaler och två spelningar i tre olika länder. Det blev ett gäng roliga sociala upplevelser som verkligen gav energi och fina minnen.

Samtidigt klaffade jobbet rätt så bra. Det blev få dagar då det inte gick ihop, och jag lyckats jobba flitigt på såväl Flixbussar som tåg och flyg. Få känslor är skönare än att gå av en buss med flera timmars arbete i bagaget – ofta blir den betald med råge, samtidigt som timmarna inte blir tråkiga.

Jag fick ut mycket av det som är svårt med att vara heltidsanställd samtidigt som jag fick offra väldigt lite. Eindhoven, Düsseldorf, Paris och massa musik och upplevelser utan att behöva räkna på semesterdagar eller gå utan inkomst.

Maj 2022 som digital nomad - Düsseldorf

Düsseldorf på natten

April 2022 som digital nomad i siffror

Här är mina siffror för april 2022 som frilansare.

  • Fakturerad summa: 47 240 kr
  • Unika besökare på hemsidan: 2 081
  • Instagramföljare: 10 800

Fakturerad summa

Mars fakturerade summa på 31 240 kr blev rejält brädad av aprils 47 240 kr. Förvisso är en del av jobbet ett resultat av försprång från mars, men det är ändå skönt att vara tillbaka på en godtagbar nivå efter förra månadens besvikelse.

Jag tror att det är här någonstans jag behöver ligga för att hitta balans mellan fakturerade timmar, egen marknadsföring och min musik – åtminstone tills jag väljer att höja mitt arvode ytterligare.

Unika besökare på hemsidan

Hemsidan är månadens dystra nyheter, då 2 081 unika besökare inte alls når upp till april 2021:s 2 646. Men det är så det går när jag inte riktigt har plats att jobba med mitt egna content, och så lär det nog förbli ett tag.

Under sommaren kan det nog bli mer organisk SEO. Fram till dess blir det troligen fler bloggposter av denna typ, och inte särskilt många. Det är trist, men när jag håller på med så mycket på samma gång har jag inget annat val än att välja bort saker.

Instagramföljare

Med Mick Moss från Antimatter

Mick Moss från Antimatter – en sann musikidol

Under april passerade jag 10 800 Instagramföljare, och även om algoritmen inte längre bjuder mig på otroliga framgångar tickar på det på. När jag är ute och reser blir det så klart mer spännande innehåll på Instagram, t ex bilder på fina städer eller med musiker som många av mina följare gillar.

Och då händer det mer än när det är den hundrade löprundan i rad på samma ställe i Hammarby Sjöstad (inget ont om Hammarby Sjöstad, snarare om min brist på fantasi)!

Frilansare, eller behöver du hjälp med digital marknadsföring?

Är du en frilansare eller digital nomad som följer mig, eller behöver du hjälp med digitalt content? Oavsett tycker jag att du borde kontakta mig, antingen genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Fler blogginlägg om att vara frilansande digital nomad:

Mars 2022 som frilansare ->

Februari 2022 som frilansare ->

Januari 2022 som frilansare ->

Vad finns det för utmaningar med att vara digital nomad? ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *