Mitt liv som frilansare och digital nomad under maj 2023

Publicerat av Stefan Nordström den

Mitt liv som frilansare och digital nomad under maj 2023

Ibland blir det mer nöjen än jobb som frilansare och digital nomad, och så var verkligen fallet under maj 2023. Till slut blev det hyfsat med fakturerade timmar, men definitivt inte så många som jag önskat innan sommarens typiska dipp. Men det var i alla fall en rolig månad när det gäller resor, evenemang och musik.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Maj 2023 – en månad av resor och upplevelser

Maj blev en månad med nöjen snarare än hårt jobb: två veckor av månaden spenderades i Slovenien, ett land jag återvänder till om och om igen. Detta blogginläggs toppbild från vackra Velika Planina visar varför jag återvänder om och om igen – helt enkelt en av världens finaste och bästa länder. Det blev dessutom en konsert med Depeche Mode och en weekendresa till Oslo.

Depeche Mode på Friends Arena i maj 2023

Resten av tiden användes på reseplanering inför sommaren och hösten och de sista sånglektionerna innan det blir sommaruppehåll. Någonstans var den timingen ändå rätt bra, då jag inte hade någon större press på mig jobbmässigt. Men det hade definitivt varit bra med några fler uppdrag och leads!

Resultat som frilansande under maj 2023

Maj 2023 var ytterligare en ganska seg månad när det gäller fakturerade timmar. Lyckligtvis tog det sig i slutet, men det är fortsatt lite för dåligt med återkommande kunder just nu. Precis som tidigare gäller det att tro på frilansandet på långt sikt och fortsätta skapa content och bygga publik. Denna sajt tuffar på, även om jag gärna skulle se att mitt regelbundna bloggande ökade trafiken snarare än höll den på liknande nivå.

Fakturerad inkomst: 45 289 (-34% jämfört med maj 2022)

Unika besökare på denna sajt: 1 861 (-20% jämfört med maj 2022)

Hur blir sommaren?

För mig är sommaren ofta en ganska seg tid som frilansare. Vissa år har jag hittat kunder som specifikt velat ha hjälp under perioden, men de flesta gångerna har det varit lugnt. Inkomstmässigt är det tråkigt – ofta blir det istället till ett tillfälle att vara mycket utomhus och njuta av det sommaren har att erbjuda.

Troligen blir det mycket löpning och andra utomhusaktiviteter, samt gitarrinspelning till min nya skiva. Och i början av augusti sätter höstens stora resa till Balkan och Kaukasus igång. Lutar åt att det blir en stor nomadresa med både jobb, musikupplevelser och naturupplevelser!

Tidigare ”månadsrapporter:

April 2023 ->

Mars 2023 ->

Februari 2023 ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *