Januari 2023 som digital nomad

Publicerat av Stefan Nordström den

Januari 2023 som digital nomad - Wadi Rum i Jordanien

Januari 2023 som digital nomad innebar att jag äntligen fick ge mig ut och resa igen efter flera månader i Sverige. Skön känsla, och jag fick framför allt mer än nog av det svenska klimatet under hösten och vintern. Nackdelen är att jag blev tvungen att lämna musikstudion, där jag varit väldigt produktiv under tiden i Sverige. Sen hände det en hel del på kundfronten också.

Så här har mitt januari 2023 som frilansare digital nomad sett ut – resultatmässigt och upplevelsemässigt.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Egypten som digital nomad

Egypten som digital nomad - januari 2023

Januari 2023 började med lite lugn och reseplanering. Den 8:e var det dock dags att flyga till Kairo. De tre hela dagarna i staden var mycket intressanta och intensiva. Sedan gick lasset vidare till Sharm el-Sheikh och Dahab vid kusten, där jag fick mer tid att arbeta och skapa content.

Dessvärre innebar årsskiftet att jag tappade ett par bra kunder till följd av den ekonomiska situationen i världen. Detta verkar helt klart bli kännbart för mig som frilansare, och jag har inte varit med om något liknande förut. Men någonstans har det också gett ny motivation att återigen jaga nya kunder istället för att fortsätta med samma uppgifter.

Planeringsmässigt blev det dock inte vad jag hade tänkt mig, då hade jag tänkt att slå läger vid beachorterna i Egypten för att jobba, motionera och njuta av vädret. Nu blev det snarare de två senare (plus en matförgiftning), vilket visar sig i resultatet. Stiltjet på kundfronten har dock gjort att jag haft tid att arbeta med mitt egna content och börja fundera över mitt liv och mina mål som frilansare, vilket varit nyttigt.

En veckas semester i Jordanien

Efter Egypten tog jag ett välbehövligt break i Jordanien. Tre dagar utan internet i Wadi Rum-öknen var precis vad jag behövde, och majestätiska Petra höll vad det lovade. Jordanien är ett land jag verkligen rekommenderar att besöka, vilket jag kommer skriva mer om i bloggen senare!

Resultat under januari 2023

Ja, det finansiella resultatet under januari 2023 har som sagt inte varit en höjdare, men lyckligtvis såg det ut ungefär så under januari 2022 också – och det löste sig till slut! Trots sjukdom och kundtapp lyckades jag ändå slå förra årets fakturerade belopp. Hemsidan håller igång, även om jag hade hoppats att min nya satsning på content skulle gjort större skillnad vid det här laget.

Fakturerat belopp: 20 960 SEK (januari 2022: 19 030)

Unika besökare: 2 325 SEK (januari 2022: 2 683)

Uppleva eller fakturera?

Som så många andra gånger är nomadlivet en dragkamp mellan att uppleva och fakturera timmar, och sen ska mitt egna content in någonstans med. Den här månaden blev det mer upplevelser och mer eget content utan att jag egentligen valt det. Någonstans gäller det bara att behålla tron på frilansandet och jobba på, trots att pengarna just nu inte kommer in. Och detta är något jag vill göra på lång sikt, så jag kör vidare!

Behöver du hjälp med digitalt content?

Jag är digital nomad, närmare bestämt en frilansande digital marknadsförare som är specialiserad på SEO och content. Många företag har anlitat mig för att få mer trafik och leads. Intresserad? Lägg till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Tidigare ”månadsrapporter”:

Maj 2022 ->

April 2022 ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *