Februari 2023 som frilansande digital marknadsförare

Publicerat av Stefan Nordström den

Februari 2023 som frilansande digital marknadsförare

Resor, nya kunder och nya planer – det är några av de saker som hänt under mitt februari 2023 som frilansande digital marknadsförare. Månaden inleddes i Jordanien och Israel och avslutades hemma i Stockholm. Här är en snabb summering!

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Februari 2023 inleddes på resande fot

Solnedgång i Wadi Rum

Som digital nomad är jag ofta ute och reser, långt som kort. Februari 2023 inleddes med en semestervecka i Jordanien, där jag såg fantastiska platser som Wadi Rum och Petra. Efter en jobbvecka i Israel var det dags att stanna hemma ett tag, och februari spenderades bl a med att skriva produkttexter om hälinlägg och foppatofflor, samt att försöka fånga en ny storkund. Just nu är det definitivt en osäker period i mitt frilansliv, vilket är både nervöst och spännande.

Resultat under februari

Likt januari blev februari 2023 långt ifrån en höjdarmånad. En tappad storkund har skapat ett stort inkomsthål som jag ännu inte lyckats ersätta. Men det är ingen panik, då det bl a gett mig mer tid att skapa eget content. Det verkar även som att kundfrågan är på väg att lösa sig.

Fakturerad inkomst: 30 033 kr (39 270 under feb 2022)

Unika besökare på sajten: 2 149 (2 561 under feb 2022)

Framtidsplaner och optimering

Eftersom det inte blivit så mycket jobb under februari har jag istället haft mycket tid att fundera på min framtid som frilans inom digital marknadsföring. Resultatet blev att jag börjat få på ordning på vilka resor jag vill göra, samt hur jag ska hantera eventuella toppar och dalar under resorna. De många misstagen jag gjorde på min senaste resa kommer vara perfekta att ta med mig i höst för att göra saker bättre i helhet – både när det gäller inkomst och upplevelser. Mycket handlar om att optimera båda delar, och det känns som jag fortfarande har mycket att lära efter 4 år som frilansare.

Upplevelsemässigt blev det dock ett riktigt höjdarslut på månaden, med en grym konsert (favoritbandet Katatonia) och en del bearbetning (ur rent positiv synvinkel) av resorna, speciellt den fantastiska tiden i Jordanien. Som det ser ut nu kommer det bli mycket mer fokus på kundjobb under mars, vilket det är hög tid för!

Behöver du hjälp med digitalt content?

Behöver du hjälp med digital marknadsföring, kanske copywriting, SEO eller sociala medier? Eller du kanske är här för att du ocks är digital nomad eller frilansare? Oavsett får du gärna lägga till mig på LinkedIn eller maila på nordstromstefan86@gmail.com.

Tidigare ”månadsrapporter”:

Januari 2023 ->

Maj 2022 ->

April 2022 ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *