Att resa till Sharm el-Sheikh som digital nomad

Publicerat av Stefan Nordström den

Att resa till Sharm el-Sheikh som digital nomad

Hur är det att resa till Sharm el-Sheikh som digital nomad? Jo, det undrade jag med. Därför begav jag mig dit under januari 2023 som en del av min mellanösternresa, som destination nummer två mellan Kairo och Dahab.

Här är mina upplevelser av Sharm el-Sheikh som digital nomad. Om du tycker att denna typ av guider är intressanta finns det många mer i resedelen av min blogg.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring/musiker
  • 9 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Om Sharm el-Sheikh

Innan jag åkte till Egypten hörde jag mycket – både positivt och negativt. Detsamma gäller Sharm el-Sheikh, ett av de mest populära resmålen vid havet. Resmålet är relativt billigt, samtidigt som det har ett bra vinterklimat och fina snorkelvatten. Jag bestämde mig för att uppleva Sharm el-Sheikh som digital nomad då jag var ute efter ungefär detta.

Resa till Sharm el-Sheikh som digital nomad

På jakt efter ett par veckor med varmare väder hoppade jag på bussen från Kairo till Sharm el-Sheikh. Precis som med Kairo visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig.

En del hemsidor hade lovordat Sharm el-Sheikh som ett ställe för digitala nomader, så jag hade hopp om att det skulle vara ett bra ställe att få lite sol och beach, och samtidigt få lite arbete gjort. Vid första intrycket såg det OK – om än artificiellt – ut, men det förbyttes snabbt i negativt.

Sharm el-Sheikh som digital nomad - många överdådiga resortkomplex

Staden visade sig framför allt bestå av gigantiska resortkomplex och flådiga restauranger, och någon publik strand existerade knappt förutom en liten, helt packad del där jag dessutom behövde muta mig in. I övrigt var känslan mycket av en ghost town, vilket jag inte bara tror beror på att det är lågsäsong. Den egyptiska ekonomin är i fritt fall och känslan är deppig – så digital nomad-guiden jag tidigare länkade kanske baseras på hur det var förut.

Hur som helst blev det snabbt klart för mig att det inte fanns mycket att göra här. Stora delar av tiden spenderades på hotellet med att producera content, så på så sätt blev det ändå produktivt. Jag hade dock hoppas på att få mer sol och beach och inte bara hänga hemma. Förhoppningsvis blir detta bättre i Dahab, nästa destination i Egypten.

Internet och wifi i Sharm el-Sheikh

Mitt hotell i Sharm el-Sheikh hade skakigt och struligt wifi, även när jag valde att betala extra för en starkare variant. En del caféer och restauranger erbjuder, wifi, men det är långt ifrån givet. Generellt skulle jag säga att det inte fungerar särskilt bra. Den bästa lösningen är att köpa ett simkort, så att du slipper jaga bra wifi. Jag valde att stå ut med wifit tills jag åkte vidare, men det var definitivt inte utan frustration.

Löpning i Sharm el-Sheikh

En tanke med Sharm el-Sheikh var att komma igång med min löpning igen i en trevlig miljö efter min hälseneskada. Och här har staden en hel del att erbjuda, tack vare sina breda moderna trottoarer och långa strandpromenad. Som löpställe fungerar det alldeles utmärkt nu i januari, även om jag kan tänka mig att det blir för varmt under högsäsong. Löpningen blev en av ljuspunkterna, och jag hoppas att den mindre staden Dahab dit jag ska härnäst funkar lika bra för ändamålet.

Resa till Sharm el-Sheikh som digital nomad – sammanfattning

Jag skulle inte rekommendera ett besök i Sharm el-Sheikh, vare sig som digital nomad eller semesterresenär, annat än om du verkligen tycker om att bo på flådigt resort. Visst, för närvande verkar landet ha stora problem, men jag tror att många av mina negativa punkter fanns där redan innan inflationen. Det finns så många andra platser i regionen och världen i stort att utforska som slår staden på många punkter. Jag hade låga förväntningar på Sharm el-Sheikh som digital nomad, och inga av dem överträffades egentligen på något sätt.

Också digital nomad? Eller behöver du hjälp med digital marknadsföring?

Om du läser denna artikel kanske du också är digital nomad? Eller funderar du på att anlita mig som frilansare inom digital marknadsföring? Oavsett orsak kommer du i kontakt med mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila på nordstromstefan86@gmail.com.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *