April 2024 – en mix av fina reseupplevelser och hårt jobb

Publicerat av Stefan Nordström den

April 2024 - digital nomad i Lissabon

Jag kom hem från Sydamerika i mars, men det tog inte lång tid innan jag begav mig ut på ännu en resa. Nu var det dags för en sedan länge planerad cykelresa, plus lite nomadliv i Lissabon och Valencia.

April blev verkligen en månad där jag lyckades utnyttja min frihet som frilansare till max och samtidigt tjäna ganska bra med pengar. Det är riktigt kul när det klaffar, och det känns som att jag lär mig av varje resa.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 10 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Cykelresa i Portugal

Med cykeln i Lissabon under cykelresan

Utsikt över Tagusfloden i Lissabon.

Den andra veckan i april var det dags att flyga ned till Lissabon för att påbörja vår cykelresa. För min del var det riktigt härligt att kunna ta sju riktiga semesterdagar utan att behöva tänka på jobb över huvud taget. Och på så sätt hjälpte cykelresan mycket; det var många tuffa dagar där det enda målet var att ta sig fram till nästa ställe. Men vi hade även goda möjligheter att njuta av det Portugal hade att erbjuda.

Till slut blev det runt 450 km cykling från Nazaré i norr till Aljezur i syd med ett par dagars sightseeing i Lissabon som bonus. Det är verkligen ett kul och annorlunda sätt att se ett land, och jag tror definitivt att det blir en repris nästa år.

Digital nomad i Lissabon och Valencia

Valencia - en riktigt löpvänlig stad

Valencia – en riktigt löpvänlig stad

Cykelresan blandades med diverse dagar som digital nomad i Lissabon och Valencia. Då jag hade precis lagom med jobb hann jag ut på flera löpturer i båda städerna, och det kändes verkligen som att jag hade balansen på plats. Valencia är en helt ny bekantskap för mig, och det är en riktigt trevlig stad som jag kan tänka mig att återvända till!

Resultat

I och med cykelresan skulle det bara bli 14 dagars jobb under april, alltså inte direkt några förutsättningar för en ekonomisk kanonmånad. Men de dagar jag jobbade blev det många timmar, plus att jag lyckades jobba på alla flygresor och bussresor. Sådant handlar mycket om tajming med kundernas uppdrag – den här gången klaffade det verkligen! Som frilansare finns det få känslor som klår att jobba tre av en fyra timmar lång bussresa.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt bra månad där både plånboken, kroppen, hjärnan och ögonen fick sitt!

  • Fakturerad inkomst: 50 078 kr (en bra bit över vad jag tänkt mig i och med de lediga dagarna)
  • Unika besökare på denna hemsida: ca 1 800 (ca 1 700 april 2023)

Målsättningar som frilansare

Ju längre jag frilansar, desto mer funderar jag över målsättningar och ambitioner. Det känns alltid som att jag kan göra mer, både gällande inkomst och upplevelser, för att inte tala om fysiskt och musikaliskt. Någonstans behöver det ta stopp, och jag skulle vilja kunna luta mig tillbaka och känna mig nöjd oftare. Lärdomarna fortsätter dock komma, och jag tror att det kan vara dags att sätta upp tydligare målsättningar, både när det gäller ekonomi och välmående.

Det faktum att jag kunde dra ihop omkring 50 000 kr med så många lediga dagar får mig också att fundera över om jag verkligen behöver vara tillgänglig fem dagar i veckan. Troligen skulle jag kunna göra samma jobb på tre dagar om jag la manken till, och då skulle jag helt plötsligt vara ledig en majoritet av veckodagarna? Mycket intressant!

Planer för maj

Mina planer för maj 2024 är ganska enkelspåriga: stanna hemma i Stockholm och fakturera så mycket jag bara kan inför sommaren och de kommande resorna, samt få klart min nya skiva med Soliloquium. På många sätt blir det en ganska trist månad av hårt jobb, något jag är inte jättebra på att hantera utan att bli otålig.

Men det blir en rolig juni månad i Stockholm med besök och aktiviteter, och i månadsskiftet juli-augusti åker jag iväg till Rumänien för att åka på festival och resa vidare till Makedonien och Italien. Ibland får jag helt enkelt försöka titta framåt.


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *