Ta betalt per ord som copywriter – är det en bra idé?

Publicerat av Stefan Nordström den

Ta betalt per ord som copywriter

Per ord är ett av de sätt copywriters kan välja att få betalt för sina uppdrag. Men är det en bra idé? Vilka för- och nackdelar finns det? Och hur kan du annars göra det?

Under mina år som frilansande copywriter har jag tagit betalt på många olika sätt. Här är mina tankar om att ta betalt per ord och andra sätt att göra det på. Faktum är att rätt modell gynnar både kund och copywriter.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Hur kan en copywriter ta betalt? Per ord och andra vanliga metoder

Att få betalt per ord är en metod som ibland föreslås av klienter. Men det är långt ifrån det enda sättet att göra det på. Här är några andra sätt copywriters kan ta betalt av sina kunder:

  • Fast pris, t ex per artikel eller projekt
  • Prisintervall (mellan ett maxpris och lägsta pris)
  • Löpande timpris
  • Abonnemang, t ex fast månadskostnad

Nackdel: kvalitet vs. kvantitet

Den stora nackdelen som ofta tas upp med att ta betalt per ord är att leveransen lätt handlar om kvantitet istället för kvalitet. Och jag håller med till fullo. Oavsett hur duktig copywritern är – och egentligen hur briefen ser ut – blir ju det huvudsakliga målet ett visst antal ord snarare än kommunikationen.

När du som kund betalar för kvantitet, speciellt billig sådan, får du ofta också vad du betalar för. Därför kan det vara bra att tänka ett varv extra, både när det gäller betalningsmodell och vilken copywriter du anlitar. I vissa fall kan det dock vara rätt, t ex när det handlar om korrekturläsning.

Mina egna erfarenheter av att ta betalt som copywriter

Att ta betalt per ord är något många copywriters framför allt gör i början av sin karriär. Och det var likadant för mig. Men i takt med att jag lärde mig mer om att frilansa och att hitta rätt kunder blev det mer och mer priser per leverans eller projekt. Även löpande timpris blev en lösning, och det är den metod jag föredrar.

Med ett löpande pris får jag den tid jag behöver för att göra allt ordentligt. Fokusen blir helt och hållet på att leverera texter av hög kvalitet, något som gynnar både mig själv och kunden. Under senaste året eller så har jag faktiskt inte haft ett enda uppdrag då jag tagit betalt per ord.

Personligen är jag väldigt tveksam till om jag någonsin tar ett jobb per ord igen. Och det handlar inte bara om pengar och kvalitet. Faktum är att det också kan vara något som skapar tidspress och ångest. Kunder med timpris eller andra kvalitetsorienterade betalningsmodeller gör att jag får tid på mig att leverera mina allra bästa resultat.

Vad bör du baka in i priset när du väljer att ta betalt per ord?

Att ta betalt per ord handlar om så mycket mer än att skriva orden. Bra texter kräver mycket research, analys, korrektur och en hel del annat. För att inte tala om kreativitet och slipning. Dessutom finns det SEO-copywriters som vid sidan av skrivhantverket även jobbar med sökmotoroptimering.

Min rekommendation är att i ännu högre utsträckning ta riktigt ordentligt betalt, så att du inte landar på ett för lågt pris för allt arbete i slutändan. Då försvinner ofta många av de kunderna som vill betala per ord, vilket är ett tecken på att de bättre klienterna heller gör det på ett annat sätt som är mer inriktat på kvalitet.

Är du ändå intresserad av kunden? Glöm inte att du kan vända på steken och föreslå en annan betalningsmodell. Ibland kanske inte kunden själv har koll på fördelarna och nackdelarna med att göra det på ett annat sätt. Påpeka att fast pris eller löpande timpriser faktiskt är i bådas intresse – det kan funka!

Vad kan du som beställare av copy få ut av detta? Skippa betalt per ord?

Men om vi vänder på perspektivet och tänker att du är ute efter bra copy? Hur ska du tänka då? Som sagt menar jag att en annan betalningsmodell än per ord oftast även gynnar kunderna. Fundera innan du beställer så att du kan få en lösning som passar ditt företag och leder till hög kvalitet.

En annan viktig sak som påverkar både kvaliteten och priset är omfattningen. Om du letar efter en copywriter eller annan digital marknadsförare på lång sikt kan det löna sig att göra en större deal. För mig är det en riktig höjdare när kunder vill beställa riktigt mycket eller återkommande material. Då kan jag också tänka mig att sänka priset något. Tänk på att vara ute i god tid – många av oss har pressade scheman och behöver planera i förtid!

Hjälp med copywriting? Connecta?

Per ord eller inte, behöver du en copywriter som kan hjälpa dig med digitala texter? Eller är du en copywriter som försöker fundera ut hur du ska ta betalt? Tänker jag helt fel? Oavsett så tycker jag att du ska connecta med mig på LinkedIn, eller höra av dig genom att maila nordstromstefan86@gmail.com.

Fler blogginlägg om copywriting:

SEO-copywriting – att skriva för sökmotorer ->

Var hittar du en bra copywriter? Vad är det som gör en copy bra? ->

Copywriter och skribent – vad är skillnaden egentligen? ->

Allt om att vara eller anlita en frilansande copywriter ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *