Copywriter inom hälsa och nutrition

Publicerat av Stefan Nordström den

Copywriter inom hälsa och nutrition

Att vara copywriter inom hälsa och nutrition kräver flera saker. Dels behöver du vara duktig på skrivhantverket och det digitala, dels behöver du ha kunskap och förståelse kring de ämnen du skriver om. Mycket behöver stämma för att leverera riktigt bra content.

Jag är en frilansande contentexpert med erfarenhet från läkemedelsbranschen. Dessutom har jag hjälpt flera företag inom hälsa och nutrition som frilansande copywriter och sökmotoroptimerare. Hör av dig till mig om du behöver ha hjälp med digital marknadsföring.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Hälsa och nutrition på nätet

Det söks enormt mycket på Google efter allt från vad olika vitaminer och mineraler gör till det bästa sättet att springa fem kilometer som ovan löpare. Infallsvinklarna är många.

Men som copywriter eller annan innehållsskapare inom hälsa och nutrition är det ingen underdrift att säga att konkurrensen är stenhård. Alla från Livsmedelsverket till kosttillskottsföretag och hurtiga bloggare vill få en bit av affärerna. Så det gäller att stå ut i konkurrensen och göra det ännu bättre.

Från hel innehållsstrategi till skrivande och SEO, ni väljer

Omfattningen när jag jobbar som nischar copywriter, t ex inom hälsa och nutrition, beror på kundens behov. Eftersom jag har erfarenhet inom SEO (sökmotoroptimering) kan jag göra efterforskning och hitta de texter som driver mest trafik och leads genom hemsidan. Om ni redan vet vad ni är ute efter agerar jag enbart copywriter och skriver de texter som efterfrågas.

Jag är en så kallad SEO-copywriter med kunskap inom både copywriting och SEO. Det innebär att jag skriver texter som både sökmotorer och människor tycker om. Men varför är det så viktigt?

Jo, om du vill få många besökare räcker det inte bara att skriva trevliga texter. Texterna behöver anpassas efter vad människor söker på på t ex Google för att ge så mycket affärsnytta som möjligt. Det är därför du bör anlita en copywriter med kunskap inom SEO.

Behöver du hjälp en copywriter inom hälsa eller nutrition?

Behöver du hjälp med texter, SEO eller annat inom hälsa eller nutrition? Då kan du höra av dig till genom att lägga till mig på LinkedIn eller e-maila nordstromstefan86@gmail.com.

Fler blogginlägg om copywriting:

SEO-copywriting – att skriva för sökmotorer ->

Copywriter inom ekonomi ->

Övergångsord – en nyckel till bra skrivande ->

Hur får du till copyn i dina nyhetsbrev? ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *