Copywriter inom ekonomi (lån, inkomstförsäkring, privatekonomi m.m.)

Publicerat av Stefan Nordström den

Copywriter inom ekonomi

Att vara copywriter inom ekonomi och skriva bra texter inom ämnet kräver specialkunskaper. Dels behöver du kunna ämnet och skriva korrekt om komplicerade saker, dels behöver du hitta målgruppens språk och förklara saker på ett lättförståeligt sätt. Balansgången är inte enkel, och dessutom finns det flera andra viktiga faktorer som behöver stämma.

När du driver jämförelsessajter och förmedling av lån och försäkringar gäller det ofta att hitta människors vardagsproblem. Det finns många infallsvinklar som kan driva trafik och engagemang till hemsidor och andra digitala plattformar.

Jag är en frilansande digital marknadsförare med erfarenhet som copywriter inom ekonomi. Att skriva copy och bedriva content marketing inom ekonomibranschen är intressant. Jag skriver gärna nya texter eller tar en titt på er digitala marknadsföring och kommer med förslag på utveckling. Häng med om du vill veta mer om mitt synsätt och min erfarenhet av copywriting inom ekonomibranschen.

Av Stefan Nordström

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: SEO, copywriting, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Copywriting till jämförelsesajter av lån och försäkring

Mina erfarenheter av copywriting inom ekonomi kommer framför allt från att jobba med jämförelsesajter inom lån och försäkring. Det finns fruktansvärt mycket att skriva om inom vardagsekonomi vilket gör att det är ett område där det verkligen är värt att satsa på content marketing.

Infallsvinklarna är många och produkten går ofta att koppla som en lösning på problemen. Innehållet blir därför både informerande och säljande på samma gång. Men det gäller att hitta målgruppens tonalitet och förstå de vardagsproblem de står inför. Och det finns mycket att vinna på att lyckas med det.

SEO – varför är ekonomi så sökbart?

Ekonomi är otroligt sökbart på nätet. Det är helt enkelt så att det finns många olika saker vi vill ha svar på. Därför är det ett perfekt ämnesområde för att jobba med organisk SEO och få trafik från Google. Men då gäller att ta reda på vad din målgrupp söker på och besvara frågorna på ett bra sätt. Erbjud värde – då kommer de återkomma till din sajt och se dig som en expert inom ämnet!

SEO-copywriting – mycket viktigt

När du skriver texter inom ekonomi finns det ofta stora möjligheter att få mycket trafik från sökmotorer som t ex Google. Då räcker det dock inte att ha en copywriter som bara är bra på att skriva intressanta texter. Om du vill ha trafik från sökmotorer behöver du skriva sökmotoroptimerade texter med både sökmotorer och människor i åtanke.

Jag har lång erfarenhet som SEO-copywriter, en person som kombinerar kunskap inom copywriting och SEO för att skapa innehåll som är trevligt för läsaren samtidigt som det rankar högt på Google. Om du letar efter en copywriter inom ekonomi som kan kombinera detta har du kommit rätt.

Behöver du en copywriter inom ekonomi?

Behöver du en copywriter inom ekonomi eller annan hjälp med digital marknadsföring? Kontakta mig genom att lägga till mig på LinkedIn eller maila nordstromstefan86@gmail.com.

Andra inlägg om copywriting från bloggen:

SEO-copywriting – att skriva för sökmotorer ->

Övergångsord – en nyckel till bra copywriting ->

Hur får du till copyn i dina nyhetsbrev? ->

Allt om att vara eller anlita en frilansande copywriter ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *