Copywriter i Stockholm

Publicerat av Stefan Nordström den

copywriter i Stockholm

Letar du efter en copywriter i Stockholm? Då har du kommit rätt! Jag är en frilanscopy med SEO-inriktning som hjälpt många företag med texter, t ex till webben, sociala medier och nyhetsbrev.

Som copywriter i Stockholm kan erbjuda dig hjälp med med allt från enstaka texter till digitalt content av bredare omfattning. Här kan du titta närmare på vad jag kan erbjuda och varför det kan vara bra att ta hjälp av en copywriter.

Om Stefan Nordström – copywriter i Stockholm

Stefan Nordström - frilansande konsult inom digital marknadsföring som copywriting och SEO

  • Copywriter i Stockholm som ofta är på resande fot
  • Konsult inom digital marknadsföring
  • 8 års erfarenhet som in-house och frilansare
  • Expertområden: copywriting, SEO, nyhetsbrev, konverteringar, digital strategi
  • LinkedIn | Mail | Instagram

Varför en copywriter?

Men varför behöver du egentligen anlita en copywriter? Kan du inte bara fixa allt själv? Det är ju trots allt du som driver ditt företag och säljer dina produkter och dig själv. Jo, visst är det så.

Copywriting är dock ett hantverk som kräver specifika kunskaper och erfarenhet. Det är en blandning av korrekt skrivande och marknadsföringskunskap. Inom det digitala behöver du helt enkelt ha väldigt hög kvalitet på din copy, annars blir du lätt en i mängden. Mycket behöver stämma.

Det är också bra att hitta en copywriter i Stockholm som är expert på just din nisch. Då blir kvaliteten högre samtidigt som mindre tid behöver läggas på research. Några av mina expertområden är läkemedel, hälsa, nutrition, ekonomi och livsstil, men jag har erfarenhet från copywriting inom långt fler nischer.

Vad kan jag hjälpa dig med?

Copywriting kan innebära många olika typer av texter. Fem av de saker som jag som copywriter i Stockholm kan hjälpa dig med är:

  • SEO-copywriting
  • Content marketing
  • Copywriting till nyhetsbrev
  • Sociala medier-copy
  • UX-copy

Det behöver inte bara handla om att skapa nya texter. Tvärtom är det kanske dina existerande texter som behöver översyn, bedömning och omarbetning? Detta brukar kallas för ”copytvätt”, och det är en åtgärd som kan vara mycket värdefull.

SEO-copywriting

Mitt främst expertområde är SEO-copywriting, alltså texter som både gör läsare och sökmotorer nöjda. Det är denna typ av texter som gör att du hamnar högt på Google samtidigt som du engagerar de som kommer till din webbplats. Och resultatet blir ökad försäljning och ett kändare varumärke.

Om du jobbar med organisk SEO rekommenderar jag verkligen att arbeta med någon som är expert på SEO copy. Då vet du att dina texter får en fokus på både sökmotorer och läsare.

Content marketing

Copywriting är ofta en del av en större satsning på content marketing. När det görs rätt är content ett av de allra bästa sätten att bedriva digital marknadsföring. Men det gäller att ha tålamod: du bygger något på lång sikt, men du får också framgångar på lång sikt.

Content marketing är ofta något som bedrivs på flera olika plattformar, t ex webbplatser, sociala medier och nyhetsbrev. Jag har erfarenhet av alla dessa och kan hjälpa till med copy till samtliga.

Copywriting i nyhetsbrev

Copywriting i nyhetsbrev är något helt annat än SEO copy. Här gäller det att vara kortfattat och leverera värde och poänger snabbt och enkelt. Dessutom vill du få de klick som leder till försäljning och engagemang.

Nyhetsbrev må låta enkelt, men copy till nyhetsbrev som verkligen gör skillnad kräver verkligen rätt hantverk. Det är en balansgång mellan att informera och sälja där det gäller hamna rätt.

Sociala medier-copy

Likt nyhetsbrevscopy är sociala medier-copy är på många sätt motsatsen till SEO-copywriting. Det gäller att snabbt fånga uppmärksamheten, stå ut och komma till poängen. Dessutom behöver det synka med bildmaterialet.

När du jobbar med sociala medier behöver du också vara duktig på t ex hashtags på Instagram, något som ligger i copywritingens gränsland. Därför kan det vara bra att anlita en copywriter som mig med en bred bakgrund inom digital marknadsföring.

UX-copy

Många gånger blir texter mycket bättre när de anpassas efter den digital miljö de till slut hamnar i. Men då kan de inte bara skrivas i ett Word-dokument utan tanke på de appar eller den webbplattform de ska passa in i. Dessutom behöver UX-copy utformas med skärmstorlekar och annat i åtanke.

UX är något jag alltid tänker på, men om du har specifika UX-relaterade krav kan jag skriva utforma texter baserat på dem. Det kan vara bra att ha med dem i en eventuell brief.

Behöver du en copywriter i Stockholm?

Nu vet du vad jag kan hjälpa till med. Behöver du en copywriter i Stockholm? Eller kanske ett extra öga på din SEO? Om du vill komma i kontakt med mig kan du lägga till mig på LinkedIn eller maila mig på nordstromstefan86@gmail.com.

Mer om copywriting från bloggen:

Övergångsord – en nyckel till bra copywriting ->

Allt om att vara och anlita en frilansande copywriter ->

Allt om aktivt och passivt språk ->

Hur kan en natural voice reader göra dig till en bättre copywriter? ->


Stefan Nordström

Frilansare och konsult inom digital marknadsföring specialiserad på content marketing och sökmotoroptimering.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *