Blog

Hur skriver du en bra recension?

Hur skriver du en bra recension egentligen? Vad finns det för knep? Oavsett vad du ska recensera finns det definitivt tips som funkar. Här tittar vi på några av dem. Jag vågar nästa garantera din nästa recension blir bättre.

Men vem är jag att tala om recensioner? Jo, jag vill säga att jag är hyfsat kvalificerad. Dels har jag jobbat som copywriter under många år, … Läs mer

Hur skriver du en bra recension?
Vad är sökintention och varför är det viktigt för SEO?

Vad är sökintention? Varför är det viktigt för att lyckas med SEO?

Sökintention (search intent) har ersatt exakt matchning (exact match) som det vi strävar efter inom SEO. Så det gäller att förstå vad det innebär när du skapar content. Men vad är det egentligen? Hur eftersträvar du att anpassa dig efter någons sökintention? Finns det fortfarande något värde i exakt matchning?

Sökmotoroptimering har verkligen förändrats över tid. Och om du vill lyckas gäller det att hänga … Läs mer

Hur fungerar Googles algoritm?

Att ”slå” Googles algoritm är ett vanligt budskap. Men jag tycker inte att den ska behöva slås eller hackas. För det går alldeles utmärkt att bara skapa bra innehåll istället. Även om det krävs hårt och envist jobb, backat av rätt strategi och kunskap.

Här tittar vi närmare på hur Googles algoritm fungerar. I alla fall vad vi vet, för stora delar är den är … Läs mer

hur fungerar Googles algoritm?
varför jag inte jobbar med att bygga eller köpa länkar

Varför jag inte jobbar med att bygga eller köpa länkar

Jag får rätt ofta förfrågningar om att bygga eller köpa länkar. Och visst är länkar en av de många saker som vi sökmotoroptimerare håller på med. Men jag tycker att det är en av de mest ihåliga och riskabla. Här tittar vi på varför.

Spoiler: jobba stenhårt och långsiktigt med content marketing istället. Och gör det nu, innan dina konkurrenter kör ifrån dig! Faktum är … Läs mer

Användbarhet och användarvänlighet – vad är skillnaden?

De digitala begreppen blir bara fler och fler – två av dem är ”användbarhet” och ”användarvänlighet”. Men vad betyder dem egentligen? Är det samma sak? Ska du alltid välja ett sträva efter av dem?

Jag kan lova att du inte är den enda som funderar över det. Ibland blir till och med vi som jobbar inom digital marknadsföring förundrade över de många begrepp som flyer … Läs mer

Användbarhet och användarvänlighet - vad är skillnaden?
löpa i Stockholm

15 fantastiska ställen att löpa i Stockholm

Att löpa i Stockholm kan vara intressant. För det finns många bra platser att upptäcka. Vanligtvis skriver jag om digital marknadsföring och frilansare. Men löpning är också en del av mitt liv. Så jag tänkte att det kan vara intressant att dela med mig av mina favoritställen att löpa i Stockholm.

Som frilansare och resande har jag bott i många av Stockholms stadsdelar. Så jag … Läs mer

Vikten av bra kundservice

Hög sakkunskap och kompetens är viktig, men jag vill hävda bra kundservice är minst lika viktigt. Varför? Jo, det tänkte jag titta på närmare i detta blogginlägg. Speciellt med utgångspunkt i mitt eget arbete som frilansare.

Här tittar jag på vad bra kundservice består av. Och vad du som frilansare kan göra för att erbjuda det. Men även vad god kundservice rent allmänt består av.… Läs mer

Vikten av bra kundservice
10 tips för en användarvänlig hemsida

10 tips för en användarvänlig hemsida

Det pratas mycket om att göra sin hemsida användarvänlig. Men vad innebär användarvänlighet egentligen? Vad behöver göras rent praktiskt? Och hur påverkar det dina affärer och ditt varumärke? Hur mäter du det?

Frågorna är många. Men lyckligtvis gillar jag att skriva om sånt här. Här är mina bästa tips för att få till en användarvänlig hemsida. Och om du behöver hjälp med att få till … Läs mer

Översätta hemsida – maskin eller människa?

Hur gör du för att översätta en hemsida eller webbplats på bästa sätt? Exempelvis från engelska till svenska eller vice versa? Många undrar om en maskin kan göra hela jobbet. Eller bör du kanske anlita en översättare som tar hand om det från början?

Frågorna är många. Men här hjälper jag dig att besvara dem. Och om behöver hjälp att översätta en hemsida är jag … Läs mer

översätta hemsida