Blog

hitta rätt SEO-företag - som att använda kikare

Hitta rätt SEO-företag – den ultimata guiden

Det finns mycket att tänka på när man ska välja ett bra SEO-företag. Idag finns det väldigt många byråer och konsulter på marknaden, allt från kända storföretag till små uppstickare. Här kan du lära dig mer om vad man ska tänka på för att hitta rätt SEO-företag.

”Det är bara att Googla”, säger så klart många. Det är inte riktigt så enkelt. I alla fall … Läs mer

marknadsföra sig själv - megafon

Att marknadsföra sig själv – den ultimata guiden

Att kunna och våga marknadsföra sig själv är en av de viktigaste stegen för att lyckas, oavsett område. Detta gäller inte bara karriären. Om man vågar marknadsföra sig själv och gör det framgångsrikt hittar man ofta värdefulla möjligheter och nya kontakter. Det är även något som gör att man lär sig mer om sig själv och sina styrkor. Ofta kan man mer än vad man … Läs mer

skriva content

10 tips för att skriva content som ger resultat

Att skriva content som är riktigt bra kräver fingertoppskänsla. Konkurrensen inom content marketing är stenhård. Man behöver vara kreativ, envis och skapande samtidigt som man gärna har den andra foten i SEO-analys och andra mer utvärderande discipliner. Här kan du läsa mina 10 bästa tips för att skriva content som ger resultat.

Tipsen är:

  • Balans mellan SEO och läsbarhet
  • Ordentlig research
  • Genomtänkta rubriker
  • Punktlistor och
Läs mer
aktiv sats - en viktig del av skrivande

Aktiv sats – skillnaden mellan aktivt och passivt språk

Att uttrycka sig i aktiv sats är en viktig del av digitalt skrivande. Den främsta orsaken är att språket blir mer direkt. WordPress-pluginen Yoast SEO har bidragit till utvecklingen, något jag kommer gå in på senare i artikeln. Aktiv och passiv sats härstammar från engelskans ”active voice” och ”passive voice”.

Men vad är egentligen aktiv sats? Här kan du lära dig mer om att skriva … Läs mer

frilansande copywriter

Frilansande copywriter

Livet som frilansande copywriter är både belönande och utmanande. Man får prova på många olika branscher och vara i kontakt med många olika typer av klienter. Välkommen att läsa mer om att vara eller anlita en frilansande copywriter. I denna artikel hoppas jag att kunna bjuda på matnyttig information oavsett vilken typ av läsare du är.

Läs mer om frilansande copywriters här, t ex:

  • Vad
Läs mer
webbplats webbsida eller hemsida

Webbplats, webbsida och hemsida – är det någon skillnad?

Begrepp som webbplats, webbsida och hemsida kastas runt ganska friskt, ofta oberoende av vad de egentligen syftar på. En trolig orsak är att både webbplats (website) och webbsida (webpage) är försvenskade engelska begrepp. Hemsida (homepage) har blivit direkt översatt till svenska. Sajt (egentligen samma betydelse som webbplats, website) är ett annat begrepp som ofta blandas in.

Ordens översättning till svenska är rörig och det har … Läs mer

vad är indexering

Indexering av webbsidor – Google och andra sökmotorer

Indexering är den process när Google och andra sökmotorer hittar och katalogiserar webbsidor och sökord. Sökmotorernas spindlar crawlar (går igenom webbplatser) och samlar allt av värde som hittas. Sedan sker indexeringen; informationen sorteras som ett bibliotek.

De flesta vet om att SEO (sökmotoroptimering) är en viktig del av digital marknadsföring. Färre vet hur Googles indexering faktiskt går till. Här kan du läsa mer om hur … Läs mer

hur lång tid tar SEO

Hur lång tid tar SEO?

Hur lång tid tar det att hamna högt på Google med SEO? Detta är en av de allra vanligaste frågorna man får om sökmotoroptimering. Svaret är sällan exakt och det kan bero på vem man frågar. Här kan du lära dig mer om hur lång tid det tar och vilka faktorer som påverkar utvecklingen.

Kort om sökmotoroptimering och dess utveckling

SEO, eller sökmotoroptimering, är … Läs mer

texter till hemsida

Texter till hemsida

Texter till hemsida? Vem skriver dem bäst och bör anlitas och vad ska man tänka på när man själv skriver texter till hemsidor? Det finns många sätt att göra det på och det kan vara svårt att veta vad som leder till bäst resultat.

Hemsidan och dess innehåll är konstigt nog ofta underprioriterat. En hemsida är ofta det första intrycket en potentiell kund får av … Läs mer

bygga maillista genom att samla in e-mail

Bygga maillista genom att samla e-mailadresser

E-mailmarknadsföring är beroende av att man är på att bygga maillista genom att samla in e-mailadresser. Nyhetsbrev och annan marknadsföring över e-mail är mer effektiv än de flesta tror. Men om man inte är bra på att bygga en rejäl maillista går kommunikationen till en för liten för att ha bra effekt.

Här kan du läsa mer om olika sätt att samla e-mailadresser och bygga … Läs mer