Blog

20 nyhetsbrev-tips som lyfter dina utskick

20 tips för vassa nyhetsbrev som läsarna älskar

Nyhetsbrev är en underskattad del av digital marknadsföring – men hur lyckas du med dem egentligen? Jo, det finns en hel del att titta på faktiskt. I detta blogginlägg hittar du 20 nyhetsbrev-tips som gör att du får de allra bästa förutsättningarna för att få till utskicken.

E-mail kan kännas förlegat, men i takt med att en räckvidd på sociala medier blir dyrare och dyrare … Läs mer

Vad finns det för digitala kanaler att marknadsföra sig i?

Att lyckas med sina marknadsföring i digitala kanaler är inte helt lätt. Dels finns det många olika kanaler att välja på, dels blir konkurrensen allt hårdare när det digitala landskapet mognar. Du behöver välja rätt, men du behöver också ha ett klockrent utförande med en underliggande digital strategi som passar dina affärer.

Låter det som att mycket behöver stämma? Jo, så är det – det … Läs mer

En SEO-copywriter behöver vara duktig på både skrivande och sökmotoroptimering

Vad är en SEO-copywriter och var kan du hitta en?

En SEO-copywriter är en skribent med ena foten i SEO (sökmotoroptimering) och den andra i copywriting. Men varför behöver du anlita en? Räcker det inte bara med ett SEO-proffs eller en riktigt bra copywriter för att nå dina mål?

Nej, riktigt så enkelt är det inte, eftersom konkurrensen på Google och andra sökmotorer är mycket hög. Nästan alla företag satsar idag på content marketing i … Läs mer

vad är en brödtext?

Vad är en brödtext egentligen? Vad ska du tänka på när du skriver den?

Brödtext är den löpande text som inte finns i t ex rubriker, ingresser, bildtexter eller på annat sätt omformaterad text. Brödtexten härstammar från trycksaker och tidningsartiklar, men begreppet blivit en del i att utforma webbsidor och annan digital marknadsföring. Här tittar vi på dess del i att skapa bra digitala texter, och hur du går till väga för att lyckas.

Uttrycket ”brödtext” härstammar från typografin, … Läs mer

säljande text på nätet - ett sätt att få mer försäljning

Säljande text – från språk till målgrupper och SEO

Hur skriver du säljande texter som både lockar besökare och får dem hela vägen till ett köp? Detta är en fråga som de flesta som jobbar digitalt söker svar på. Och det är inte en enkel fråga att besvara – snarare är hemligheten till en säljande text att lyckas med flera olika beståndsdelar, framför allt att göra det bättre än konkurrenterna.

Några saker som behöver … Läs mer

SEO-blogg i WordPress

SEO-blogg – från sökbloggar till blogginlägg och tips kring optimering

Som sökmotoroptimerare hittar man ofta attraktiva nyckelord att jaga, t ex ”SEO-blogg”. En SEO-blogg är en blogg som handlar om sökmotoroptimering, och där vill jag som frilansande digital marknadsförare synas så bra som möjligt. Därför har jag valt att optimera mot det sökordet i denna artikel. Men vad kan någon som söker på SEO-blogg på Google tänkas vilja veta?

Min teori är att det är … Läs mer

en digital byrå jobbar bland annat med SEO

Vad är en digital byrå?

Vad är en digital byrå och vad jobbar en med? Borde du anlita en, och vad bör du isåfall tänka på? Och vad finns det för andra alternativ?

Kort kan man säga att det nya digital landskapet ställer högre krav på företagen och deras digitala marknadsföring. Kompetensen behöver vara bred, samtidigt som utförandet behöver vara skarpt. Men det finns även alternativ till en digital byrå … Läs mer

vad gör en copywriter?

Vad gör en copywriter?

Vad gör en copywriter egentligen? Och behöver du verkligen anlita ett proffs för att skriva digitala texter och andra marknadsföringsbudskap? Nej, du måste inte anlita en copywriter, men det underlättar verkligen om du vill uppnå resultat.

Här får du svaret på frågan ”vad gör en copywriter?”. När du förstår mer om vad en copywriter faktiskt gör blir det också lättare att förstå varför du behöver … Läs mer